Ο ιδιοκτήτης του Star Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέφερε ότι «είναι ανεξήγητο πώς τόσα χρόνια ρισκάραμε τις περιουσίες μας με τις προσωρινές τηλεοπτικές άδειες».

«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι. Συνεργαζόμαστε με όλα τα κόμματα και τα γραφεία Τύπου»

Παραδέχτηκε επίσης ότι είναι υπαρκτή η άποψη ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η οικογένειά του δραστηριοποείται στον χώρο των ΜΜΕ, από το 1980.

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια», δήλωσε ο επιχειρηματίας, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που ο σταθμός Star δεν πάρει άδεια.


«Μήπως τα υψηλά τιμήματα αποσκοπούν σε άλλες δραστηριότητες;»

Αναφορικά με το ύψος των τιμημάτων που δόθηκαν για την απόκτηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας, σε αντίθεση με την πολύ χαμηλή προσφορά που έκανε η εταιρεία απάντησε πως «Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω, ενώ ο άλλος που έκανε προσφορά ύψους 70 εκατ. μήπως αποσκοπεί στο να κάνει άλλα πράγματα; », αναρωτήθηκε.

Καμία δέσμευση για τις θέσεις εργασίας

Τέλος, δεν δεσμεύτηκε ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. στο Mega και το Star. Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεοφύλακτου για τα δάνεια του Mega απάντησε: «Δεν γνωρίζω, δεν νομίζω».

Ο Σ. Φάμελλος επανέλαβε ότι ήταν άστοχη εκ μέρους του Ανδ. Λοβέρδου η εισήγηση να μην κληθεί ο Γ. Βαρδινογιάννης καθώς είναι φανερή η σχέση του με δύο κανάλια, ενώ χαρακτήρισε την Επιτροπή ως 'πολιτική διαφήμιση'.

«Ήταν πολύ σημαντικό να έρθει ένας μέτοχος ενός σταθμού με ληξιπρόθεσμες οφειλές», τόνισε ο κοινoβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα προσέλθει για κατάθεση ο Μίνως Κυριακού

Με επιστολή του στο προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1, Μίνως Κυριακού ανακοίνωσε ότι δεν θα παρουσιαστεί την Πέμπτη για να καταθέσει, όπως ήταν προγραμματισμένο. Μάλιστα, προτείνει ο ΑΝΤ1 να έχει άλλη εκπροσώπηση από τον ίδιο καθώς, όπως υποστηρίζει ο κ. Κυριακού, δεν έχει συμμετοχή σε εκτελεστικές θέσεις. O Aνδρέας Λοβέρδος ζήτησε να καταθέσει ο δημοσιογράφος Στρατής Λιαρέλλης.


Κατάθεση από τον Κώστα Γιαννίκο για το θέμα του ALTER

Με σημερινή γραπτή του δήλωση ο Κώστας Γιαννίκος προτίθεται να καταθέσει στην επιτροπή, αποποιούμενος την νομική προστασία κατηγορούμενου για δίκη που εκκρεμεί σε βάρος του, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που θα του θέσει η επιτροπή, επειτα και από τις κατηγορίες του Γιώργου Κουρή για το θέμα ALTER, o oποίος κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να ζητήσουν να καταθέσουν ο διευθυντής επιθεώρησης και ο διευθυντής εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 27 και 29 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 4 Οκτωβρίου προγραμματίζεται να κληθεί ο πρώην διοικητής, Ηλίας Προβόπουλος και στις 11 Οκτωβρίου ο σημερινός διοικητής, Γιάννης Στουρνάρας.

Επιστολή του Θέμου Αναστασιάδη

Σημειώνεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, απέστειλε επιστολή με την οποία κάνει γνωστό ότι απουσιάζει στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους, αλλά δεν αρνείται να προσέλθει για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο Θ. Αναστασιάδης ζητεί από την Εξεταστική να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία για την κατάθεσή του.