Παράλληλα, κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση και τη σύμμαχό της Ρωσία ότι επιμένουν σε μια στρατιωτική διευθέτηση του πολέμου στη Συρία και χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις ως «προπέτασμα καπνού».

Και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία συνιστούν «βαρβαρότητα», όχι αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η Μόσχα στηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των ανταρτών, που όπως διατείνεται, θέλουν να τον ανατρέψουν.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι είναι πεπεισμένος πως η κατάσταση στη Συρία μπορεί να αναστραφεί και επισήμανε ότι δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν από την πλευρά είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η ειρήνη στη Συρία είναι «κάτι το σχεδόν αδύνατο τώρα».

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον εμφύλιο της Συρίας, επιχειρούν να διασώσουν τη συμφωνία εκεχειρίας που κατάρρευσε αφού μια οχηματοπομπή δέχθηκε επίθεση την περασμένη εβδομάδα.