«Ελπίζω ότι θα έχουμε συνολική συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, που θα περιλαμβάνει το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, ενώ αναφέρθηκε στην «πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων, την ώρα που αυτά ψηφίζονται εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, στη Βουλή.

Εξάλλου, ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως μετά από χρόνια εργασίας για την αποφυγή του Grexit, πλέον δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και πως στόχος τώρα είναι να χτιστεί μια ιστορία επιτυχίας (success story).

Το Grexit θα μετάλλασσε την ευρωζώνη

«Το Grexit θα μετάλλασσε την ευρωζώνη σε καθεστώς σταθερής συναλλαγματικής, και η ιστορία δείχνει ότι αυτά δεν επιβιώνουν», υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί.

Σε ό,τι αφορά την ευελιξία στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, ο επίτροπος Οικονομικών ανέφερε πως πρέπει να «δείξουμε προσήλωση στη συνοχή του Πακέτου».

«Να το απλοποιήσουμε; Ναι. Να το καταστρέψουμε; Σίγουρα όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως οι κυρώσεις υπάρχουν, αλλά η Επιτροπή προτίμησε να μην τις χρησιμοποιήσει, αλλά να επιλέξει τον διάλογο και τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων.