Μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων μέτρων, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να βάλει ο ελληνικός λαός τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων και να διεκδικήσει την άμεση κάλυψη των απωλειών και την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων που του έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιλέχθηκε «για τη βρώμικη δουλειά» και συνεχίζει την αντεργατική επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι.

Τέλος, υπογράμμισε πως τόσο ο Α. Τσίπρας όσο και ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ επιβεβαίωσαν «την αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ γύρω από τους στόχους του κεφαλαίου για ανάκαμψη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του, αλλά και την κοινή τους προσπάθεια να στρατεύσουν το λαό πίσω από αυτούς τους ξένους στόχους, ισχυριζόμενοι ότι τάχα κάτι έχει να κερδίσει και αυτός από την επίτευξή τους» και πρόσθεσε πως «τόσο τα κυβερνητικά πεπραγμένα όσο κι αυτά που εξαγγέλλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, περιλαμβάνουν και το άγριο χαράτσωμα του λαού και το τσεκούρωμα των κονδυλίων που σχετίζονται με την κάλυψη εργατικών – λαϊκών αναγκών, ενώ ο λαός χάνει και με τον έναν και με τον άλλον τρόπο, ανεξάρτητα από την αναλογία που επιλέγεται κάθε φορά στο αντιλαϊκό μείγμα».