Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι και το συγκεκριμένο «προαπαιτούμενο» -το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει κλείσει από τον Ιούλιο σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο αναθεωρημένο μνημόνιο- έχει ήδη συζητηθεί με τους θεσμούς και η μεταβίβαση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ είναι θέμα ημερών.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει η μεταβίβαση του πακέτου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συμπεριελήφθη σχετική διάταξη στον νόμο που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης.

Από το 6% που ελέγχει αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο, στο ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβαστεί το 5%, με στόχο να πουληθεί στον σημερινό βασικό μέτοχο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, τη γερμανική Deutsche Telecom.

Από αυτή τη συναλλαγή το Ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αποκομίσει περίπου 190-200 εκατ. ευρώ. Το 5% των μετοχών αντιστοιχεί σε 24,5 εκατομμύρια μετοχές, με την τρέχουσα τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται περίπου στα 7,85 ευρώ ανά μετοχή.

Με 1% το Ελληνικό Δημόσιο 

Μετά τη μεταβίβαση, το Ελληνικό Δημόσιο θα απομείνει με το 1% των μετοχών στην κυριότητά του (μόλις 4,9 εκατομμύρια μετοχές, τρέχουσας αξίας περίπου 38-39 εκατ. ευρώ) αλλά και με το 4% των δικαιωμάτων ψήφου. Δηλαδή, στη γενική συνέλευση των μετόχων το Δημόσιο θα εξακολουθήσει να έχει το 5% των δικαιωμάτων ψήφου, αλλά στην απευθείας κατοχή του θα έχει απομείνει μόνο το 1% των μετοχών.

Η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 19 Οκτωβρίου, με δύο θέματα: Παροχή ειδικής άδειας της γενικής συνέλευσης για τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών από την Deutsche Telekom προς τον ΟΤΕ και από τον ΟΤΕ προς τη γερμανική εταιρεία και βασικό μέτοχό του.