Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 Ιουνίου με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Η στάση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για τη συνέχεια θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι τονίζουν πως η κυβέρνηση οδηγεί στην ανεργία 10.000 ανθρώπους, σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Δήμων της χώρας.

«Άκαρπη» η συνάντηση με Βούτση

Είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στην οποία πάντως δεν βρέθηκε κάποια λύση. Οι Δήμοι ζητούν σταθερά την πρόσληψη προσωπικού λόγω των ελλείψεων, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έχει δηλώσει πως μέχρι να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τους Δήμους.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου υπήρξαν και επεισόδια, με τους εργαζόμενους στους δήμους να απωθούνται μετά τη χρήση χημικών από την αστυνομία. Διαδηλώτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικού προβλήματος που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων, ενώ πλήθος ανθρώπων προσπάθησε να εισβάλει στο υπουργείο προτού απωθηθεί από τους αστυνομικούς.