Η ΝΔ τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιβάρυναν τη χώρα με τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και ότι, στη διάρκεια αυτής της διετίας, αποκαλύφθηκε «η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων που η αυτοαποκαλούμενη ριζοσπαστική Αριστερά επί χρόνια καλλιεργούσε».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς στο να προτείνει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση αντί των μνημονίων και πούλησε την «αριστερή ψυχή του» για την εξουσία. «Αποκαλύφθηκαν οι πομφόλυγες για δήθεν “παράλληλα προγράμματα” και για “αριστερά πρόσημα”, η μνημονιακή μετάλλαξη, που συνοδεύτηκε από τη “διαρκή αφοσίωση” στο μνημόνιο, αποκαλύφθηκε ότι η “αριστερή ψυχή” γίνεται θυσία στο βωμό για λίγη πολιτική εξουσία».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει πως στα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μειώθηκε. «Δύο χρόνια χάθηκαν. Η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση. Το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η καταναλωτική εμπιστοσύνη συρρικνώθηκαν. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας επιδεινώθηκε. Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθηκε και το βιοτικό τους επίπεδο μειώθηκε. Πλούτος εξανεμίσθηκε. Νέα μέτρα, ύψους 14,5 δις ευρώ, παράλληλα με κεφαλαιακούς περιορισμούς επιβλήθηκαν. Τα ψέματα συνεχίζονται, καθώς η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια».