Το πρόβλημα αυτό φάνηκε ξεκάθαρα τον Απρίλιο. Τον περασμένο μήνα λοιπόν, γράψαμε 40 νέους συνδρομητές, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων μηνών, από το φθινόπως που ξεκινήσαμε με νέο εταιρικό σχήμα, νέα πλατφόρμα συνδρομητών, αλλά πάντα με το ίδιο, μόνο αξιόπιστο, χρηματοδοτικό μοντέλο και τις ίδιες δεσμεύσεις.

Κάθε συνδρομήτης που στηρίζει για πρώτη φορά ή επιστρέφει στο TPP, με μηνιαία ή ετήσια συνδρομή, μας δίνει μία χαρά που ξεπερνάει το οικονομικό όφελος. Μας δίνει ένα μήνυμα ότι κάτι κάνουμε καλά, μας κάνει να χαμογελάμε και να συνεχίζουμε.

Ωστόσο, η οικονομική άνοδος στα έσοδα ανακόπτεται από το γεγονός ότι παλιές συνδρομές δεν ανανεώνονται, στην συντριπτική πλειοψηφία τνω περιπτώσεων λόγω αμέλειας. Τον Απρίλιο ξανά, τις 40 συνδρομές που κερδίσαμε με νέες εγγραφές τις χάσαμε, καθώς έληξαν οι εξάμηνες συνδρομές του περασμένου φθινοπώρου.

Εάν λοιπόν είχατε κάνει εξάμηνη συνδρομή το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, η συνδρομή σας έχει λήξει (έχετε λάβει και σχετικό email) και σας καλούμε να την ανανεώσετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό συνδεόμενοι με το email και τον κωδικό σας στην πλατφόρα του TPP και επιλέγοντας ξανά τη μηνιαία συνδρομή και τον τρόπο πληρωμής. Η διαδικασία θα είναι πιο γρηγορη αυτήν τη φορά, καθώς τα στοιχεία σας θα είναι περασμένα για τη νέα εγγραφή.

Για οποιαδήποτε απορία η δυσκολία, επικοινωνείτε μαζί μας στο [email protected]

Επίσης, συνεχίζουμε να έχουμε το πρόβλημα των συνδρομών σε αναμονή. Πάνω από 140 μέλη μας έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να στηρίξουν το ThePressProject, έχουν κάνει όλη τη διαδικασία, αλλά δεν έχουν προχωρήσει στην κατάθεση ή την πάγια εντολής. Αρκετές δεκάδες επιπλέον, δεν καταβάλλουν τη συνδρομή τους κάθε μήνα (όπως φαίνεται από λάθος στην πάγια εντολή).

Δηλαδή, καθώς με τη νέα πλατφόρμα έχουμε συγκεντρωτικό αριθμόι συνδρομήτών, βλέπουμε το εξής: Οι άνθρωποι που δηλώνουν ότι θέλουν να στηρίξουν το TPP αυξάνονται συνεχώς, μέρα με τη μέρα, αλλά αυτή η αύξηση δεν φαίνεται όσο θα μπορούσε και θα έπρεπε στα οικονομικά μας, λόγω προβλημάτων που δεν έχουν, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, να κάνουν με την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την κατανόηση των αναγνωστών μας στο τι κάνουμε και τι σημαίνει ανεξάρτητη δημοσιογράφια.

Ο αριθμός όλων αυτών μπορεί να μοιάζει μικρός, αλλά για τα οικονομικά μας δεδομένα το ποσό (που υπερβαίνει, με μετροπαθή υπολογισμό, τα 1000 ευρώ το μήνα), είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Είναι, ουσιαστικά, η διαφορά μεταξύ ενός μέσου που θα μάχεται για να βγάλει τον μήνα του και ενός που θα μπορεί να σκεφτεί, με γερές βάσεις, την επόμενη μέρα και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Αν, με λίγα λόγια, μπορούσαμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να μας στηρίξουν όσοι έχουν δηλώσει ότι θέλουν να μας στηρίξουν, θα ήμασταν ένα διαφορετικό μέσο. Σας καλούμε να το κάνετε εσείς για μας.