Ακούστε τη συνέντευξη στο ραδιόφωνο του TPP:
 
 
 
Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με μία ερώτηση που μας την κάνουν πολλοί ακροατές μας: Δεν έχετε υποψήφιο δήμαρχο ως πολιτικό σχήμα; Εξηγήστε μας πώς ακριβώς κατεβαίνετε στις εκλογές. 
 
Θ. Μαρίνης: Η αλήθεια είναι ότι κατεβαίνουμε όχι με το κλασικό μοντέλο, δηλαδή τον υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος θα μας λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά ακολουθούμε ένα συλλογικό μοντέλο. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα έχουμε ένα πρόσωπο το οποίο θα υπερπροβάλουμε αλλά θα υπάρχει συλλογική εκπροσώπηση από μία ομάδα ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους και από διάφορους κινηματικούς και εργασιακούς χώρους ούτως ώστε να αναδείξουμε αυτό ακριβώς: ότι στα συλλογικά προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη μας χωράνε συλλογικές λύσεις. Εδώ να προσθέσω ότι οι εκλεγμένοι μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα εναλλάσσονται. Πέρα δηλαδή από τη συλλογική εκπροσώπηση έχουμε και εναλλαγή των εκλεγμένων. Για τις ανάγκες του νόμου έχουμε ορίσει τον Αντώνη Γαζάκη, ο οποίος θα ξεκινήσει την πρώτη θητεία επί της ουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά από εκεί και πέρα συνεχίζουμε με ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης. 
 
Παρακολουθήστε το προεκλογικό βίντεο της  «Πόλης Ανάποδα» και της «Δύναμης Ανατροπής»:
 


 
Αν εκλέξετε 4 μέλη ας πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτά κάθε πότε θα εναλλάσσονται; Θα φεύγουν αυτοί και θα έρχονται άλλοι από εσάς; 

Τον καθένα θα τον ακολουθήσουν άλλοι δύο. Περίπου δηλαδή ένα-ενάμησι χρόνο χοντρικά, σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις που έχουμε πάρει.
 
Πολύ ενδιαφέρον, και ως ιδέα και για την εφαρμογή του. Τι διαφορετικό προτείνετε στην πόλη της Θεσσαλονίκης; Έχουμε δει δημοτικές κινήσεις και τις κινήσεις που κυβερνούσαν και τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω κάτω έχουμε ένα μοντέλο, το οποίο δεν ξέρω αν μπορούμε πάνω σ' αυτό να βάλουμε στο παρασκήνιό του, στο  background του τις ιστορίες από τον Παπαγεωργόπουλο μέχρι και σήμερα. Τι πρέπει να αλλάξει στην πόλη κατά την άποψή σας; Τι καινούριο φέρνετε αυτή τη στιγμή με τη συμμαχία σας;
 
Αρχικά να πούμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης όντως έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τις διοικήσεις του όλα τα τελευταία χρόνια και αυτό αντανακλάται στην ποιότητα ζωής της πόλης. Από τη μία έχουμε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, για τα οποία ο Δήμος δεν έχει πάρει μαχητική θέση με την κοινωνία για να διεκδικήσει λύσεις.
 
Για παράδειγμα, η πολύ ψηλή ανεργία. Όταν έκλεισε η ΕΛΒΟ που ήταν βασικός κορμός της πόλης στη βιομηχανία οχημάτων, ο δήμος δεν έκανε τίποτα, ή όταν η Coca Cola έκλεισε το εργοστάσιό της και απέλυσε τους εργαζόμενους και υπήρχε ένα κίνημα ενάντια σε αυτό, ο δήμος και ο Μπουτάρης όχι μόνο δεν πήραν θέση, αλλά έχουν αναγορεύσει την Coca Cola στην όλη μας σε βασικό χορηγό. Ή τα υψηλά ενοίκια, οι τραγελαφικές συγκοινωνίες που έχουμε, η παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων. Από την άλλη ο δήμος στα θέματα ευθύνης του, όπως είναι οι ελεύθεροι χώροι, που η Θεσσαλονίκη είναι κατ' εξοχήν πόλη με λιγοστούς ελεύθερους χώρους, από τους ουραγούς της Ευρώπης. Ή με την αποκομιδή των απορριμάτων και την ανακύκλωση. Ή με τις κοινωνικές υπηρεσίες…
 
Σ' όλά τα πεδία ευθύνης του δήμου, είτε η κατάσταση χειροτερεύει είτε κάνει έργα βιτρίνας για το θεαθήναι, απλά για να  έχουν να παρουσιάσουν κάτι εντυπωσιακό. Εμείς πάνω σ' αυτό πατήσαμε και βάλαμε ένα στοίχημα: ότι οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες απ' όλο το φάσμα της αριστεράς και από τα κοινωνικά κινήματα που δραστηριοποιούνται στην πόλη, όπως ήταν το κίνημα για το νερό, ενάντια στο χρυσό, για τους ελεύθερους χώρους, τα αντεργατικά κινήματα, είπαμε να ενώσουμε δυνάμεις και να παλέψουμε να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα, με έναν συγκεκριμένο τρόπο στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον δήμο. Όχι γενικόλογα. Να ψάξουμε και να προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα για κάθε ζήτημα. Να ξεκινήσουμε από το συγκεκριμένο, από το άμεσο, αυτό που αφορά τους πολλούς και μετά να το συνδέσουμε φυσικά και με ευρύτερους αγώνες πολιτικούς και κοινωνικούς.

Είναι πολλοί υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη, είναι γύρω στους 20, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αποδέχονται τα όρια αυτά που θέτουν οι νόμοι του  Καλλικράτη και του Κλεισθένη. Αποδέχονται το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, των ελεύθερων χώρων, αποδέχονται την κυριαρχία των ολιγαρχών στην πόλη μας και εμείς θεωρούμε ότι αυτό έπρεπε να σπάσει και θα σπάσει μόνο από τους ενεργούς πολίτες. Γι' αυτό προσπαθούμε να το εκφράσουμε. 

Ποιο είναι σήμερα το κλίμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης; Δηλαδή, σαν σύνολο υποψηφίων, σαν προεκλογική περίοδος γιατί συζητούν πάνω οι υπόλοιποι 20; Πάνω σε τι δηλαδή επικεντρώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση;

Είναι διάφορα τα επίπεδα. Όπως προείπα, μπορεί να φαίνεται πάρα πολύ μεγάλο το νούμερο, αλλά πραγματικά στην συντριπτική πλειοψηφία αυτό είναι δεξιοί. Το ένα κομμάτι τους είναι δεξιοί οι οποίοι προσπαθούν την επόμενη μέρα των εκλογών να παζαρέψουν αντιδημαρχίες και προεδριλίκια. Ένα άλλο κομμάτι τρέφεται από την πρώην παράταξη του Μπουτάρη, η οποία διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη και καθένας από τα συμμαίνοντα στελέχη ας πούμε της παράταξης αυτής προσπαθεί να παίξει ρόλο.
 
Είναι πολλές παρατάξεις που δεν έχουν καν θέσεις για σημαντικά ζητήματα της πόλης. Είναι αρκετοί ακροδεξιοί η αλήθεια είναι, αρκετοί ακροδεξιοί οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κλίμα που δημιουργήθηκε από το Μακεδονικό, οι οποίοι κατεβαίνουν, οπότε η αισθητική πλειοψηφία των παρατάξεων δεν αναδεικνύει ζητήματα. Δηλαδή σε πολλά ζητήματα της πόλης τηρούν σιγή ιχθύος σε ότι θα γίνει. Είτε μιλούν γενικόλογα, είτε αναδεικνύουν ζητήματα τα οποία είναι δευτερεύοντα. Εμείς προσπαθούμε να σηκώσουμε ζητήματα στην πόλη τα οποία αφορούν τους πολλούς και γύρω από αυτά υπάρχει μια συζήτηση. 
 
Θανάση αναφέρθηκες στην ακροδεξιά. Είδαμε το δικό σας το κείμενο στην ουσία να πρωτοστατεί με την καταγγελία για το macedonian pride που ήταν να γίνει στην Καλαμαριά με τους ακροδεξιούς, εκεί τη μάζωξη, τελικά  ματαιώθηκε λόγω της αντίδρασης που υπήρξε από πολίτες, κινητοποιήσεις… 
 
Όντως. Αυτό ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη. Ενώ η Χρυσή Αυγή έχει υψηλά ποσοστά δεν έχουν καταφέρει να συγκροτήσουν, όπως στην Αθήνα παλαιότερα, ομάδες κρούσης και τέτοιες διαδικασίες, δηλαδή δεν έχουν συγκροτήσει δυνάμεις στο δρόμο, κυρίως γιατί η ακροδεξιά εκφράζεται μέσα από έναν χριστιανοακροδεξιό τρόπο στην πόλη μας. Παίζει και ο Άνθιμος κάπως… Παλαιότερα είχαν κάνει απόπειρες να εμφανιστούν με τον Κασσιδιάρη αλλά δεν τους βγήκε, γιατί τους προλάβαμε κυρίως ως αντιφασιστικό κίνημα. Και σε απεργίες ειχαν προσπαθήσει…
 
Τώρα εκμεταλλευόμενοι το Μακεδονικό πάλι, προσπάθησαν να βγουν έξω. Πολλές ομάδες, όχι μόνο η Χρυσή Αυγή. Ας πούμε το macedonian pride το καλούσε ο Ιερός Λόχος. Έσπασε και ένα θεατρικό του κρατικού θεάτρου γιατί το θεώρησε ως υβριστικό. Αυτό που έγινε εκεί, και νομίζω ότι έχει σημασία και είναι σημαντική νίκη, είναι ότι το αντιφασιστικό κίνημα προχώρησε ενωμένα. Δηλαδή καλέσαμε εμείς ως «Πόλη Ανάποδα» από τις πρώτες δυνάμεις, μετά καλέσαν και άλλες δυνάμεις της αριστεράς, αυτοδιοικητικά σχήματα, οργανώσεις, κάλεσαν σύλλογοι της περιοχής, πήρε ο δήμος απόφαση, πιέστηκε και πήρε απόφαση, ο σύλλογος εργαζομένων, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. Δηλαδή φτιάχτηκε αυτό που είναι το ιδανικό, ένα ενωτικό αντιφασιστικό κίνημα και τους μπλόκαρε.  Ήταν ένα σημαντικό χτύπημα στην ακροδεξιά που καταφέραμε στο macedonian pride.

Και μπράβο σας από εδώ, από εμάς. Να ρωτήσω κάτι. Από αυτό που περιγράφεις καταλαβαίνω, γιατί είχαμε μες το Σαββατοκύριακο την είδηση ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα εκπροσωπηθεί ευτυχώς.
 
Η Ελληνική Αυγή.
 
Ναι, η Ελληνική Αυγή. Εκεί γιατί δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων. Εξηγείται από το γεγονός ότι γενικότερα το βάρος κατά τα άλλα σχήματα έχει πέσει στην ακροδεξιά και δεν φτάνουν οι υποψήφιοι της ακροδεξιάς; Πού αποδίδεται το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατεβαίνει;

Ναι, ήταν περίεργη εξέλιξη. Τους κόβει το Πρωτοδικείο γιατί δεν κατεβάζουν υποψηφίους στην Τριανδρία, που είναι ένας Καλλικρατικός δήμος της Θεσσαλονίκης όπως οι πιο πολλοί και δεν κατεβάζουν εκεί υποψηφίους. Αυτό ακόμα δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε. Δηλαδή, δείχνει αδυναμία τους; Ήταν απλά αμέλειά τους; Θα φανεί τις επόμενες μέρες. Θα κάνουν αυτοί ένσταση σίγουρα. Να δούμε πώς θα κυλήσει. Αυτό καταρχήν να πούμε ότι θα είναι θετική εξέλιξη αυτή. Δηλαδή το να μην έχεις νεοναζί στο δημοτικό συμβούλιο, το να μην έχεις υμνητές του Χίτλερ και υπερασπιστές του ολοκαυτώματος που θα ανεβαίνουν, όπως είναι αυτό το άθλιο υποκείμενο ο Ματθαιόπουλος που είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος της Χρυσής Αυγής, είναι μία θετική εξέλιξη. Αυτό νομίζω έτσι πρέπει να το εκλάβουμε.
 
Από την άλλη φυσικά δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι λύθηκε το πρόβλημα του φασισμού. Δηλαδή η Ακροδεξιά προσπαθεί να παρέμβει, δηλαδή υπάρχουν μια σειρά από υποψήφιοι: Κουργιανίδης, Καλόγερος, Νασιούλας, ο Ψωμιάδης που και αυτός έχει κινηθεί πολύ ακροδεξιά και τον στηρίζει νομίζω και ο Καρατζαφέρης. Εμείς έχουμε πολύ ψηλά στην ατζέντα μας στην «Πόλη Ανάποδα» τα αντιφασιστικά. Δηλαδή θεωρούμε ότι πρέπει πέρα από το κινηματικό, όπως περιέγραψα το πώς κινηθήκαμε που είναι ο σωστός δρόμος σε κινηματικό επίπεδο πρέπει να επαναδεικνύουμε και να ξεμπροστιάζουμε πολιτικά τους χρυσαυγίτες και τους ακροδεξιούς. Στα βασικά ζητήματα  της πόλης δεν έχουν θέση, όπως είναι το περιβάλλον, η εργασία, η ανεργία. Και όταν αναγκάζονται να πάρουν θέση, παίρνουν θέση υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
 
Ας πούμε για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν απλωθεί στην πόλη και επί της ουσίας ιδιωτικοποιούν το δημόσιο χώρο, οι χρυσαυγίτες στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίζουν πάντα υπέρ. Στο θέμα του να μετατραπεί η πλατεία Ελευθερίας που την είχε καταλάβει ένα ιδιωτικό πάρκινγκ ας πούμε τόσα χρόνια που είναι εμβληματική πλατεία στην πόλη, στην μετατροπή της σε πλατεία  ψήφισαν κατά. Είναι υπέρ του εργοστασίου καύσης απορριμάτων, υπέρ του εργοστασίου χρυσού στην Χαλκιδική, να έχουμε τη δυνατότητα να τους ξεμπροστιάζουμε και θα συνεχίσουμε φυσικά να παλεύουμε για ένα δήμο ο οποίος θα είναι αντιφασιστικός. Δηλαδή  δεν θα δίνεις πιθαμή χώρο στους φασίστες. Θα τους αποκλείει από τις δημόσιες εμφανίσεις, θα δίνει χώρο αντίθετα σε αντιφασιστικές συλλογικότητες.

Έχουμε μία πρόταση ότι θα έπρεπε να μπορεί ο δήμος να πάρει μία κεντρική πρωτοβουλία, ένας δήμος όπως τον φανταζόμαστε, που να λέει ότι από 18 Σεπτέμβρη που είναι η δολοφονία του Φύσσα μέχρι 30 Οκτώβρη που είναι η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, αυτό το διάστημα να είναι αντιφασιστικός μήνας στην πόλη μας που να συνοδεύεται από δράσεις αλληλεγγύης, από ενημερώσεις στα σχολεία, από κοινές εκδηλώσεις με λαούς των Βαλκανίων, με το να αναδείξεις κοινά στοιχεία που έχουμε με τους πρόσφυγες και θα παλέψουμε μαζί για κοινά προβλήματα.

Και μια σειρά από τέτοιες ιδέες για να μπει ο δήμος μπροστά  στον αντιφασιστικό αγώνα και πραγματικά τώρα που φαίνονται κάπως αδύναμοι να τους σπρώξεις περισσότερο στη γωνία.
 
Πολύ ωραία σαν σκέψη. Αναφέρθηκες πριν για το Μακεδονικό. Μέσα από αυτό το πρίσμα το προεκλογικό, ποια είναι η εικόνα που έχετε από τον ίδιο τον κόσμο; Πέφτουν οι τόνοι, υπάρχει μια χώνευση, μια διαφορά κλίματος ή παραμένει πρώτο στην ατζέντα. Ρωτάμε κυρίως για τον κόσμο, διότι προφανώς, εμπορευόμενοι τον πατριωτισμό πολλοί προσπαθούν να πολιτευτούν. Έχει απήχηση το Μακεδονικό στον κόσμο;

Η αλήθεια είναι ότι το Μακεδονικό, τουλάχιστον όπως το αντιλαμβανόμαστε, τα μακεδονικά συλλαλητήρια δεν έδωσαν τη δυναμική που θα περίμεναν οι ακροδεξιοί. Δεν παίζει τόσο κεντρικό ρόλο  όσο θα περίμεναν όλοι αυτοί που προσπαθούν μόνο με βάση αυτό. Οι ακροδεξιοί υποψήφιοι δεν έχουν καμία άλλη θέση. Μόνο αυτό λένε. Ας πούμε ο Ψωμιάδης μόνο αυτό λέει.  Δηλαδή έχει ξεφουσκώσει σε μεγάλο βαθμό.

Στην πραγματικότητα συζητάμε πολύ περισσότερο στην Τούμπα,  που είναι από τις περιοχές με το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο, ή σε άλλα μέρη της πόλης με κατοίκους για το πώς θα γίνει να υπάρχουν πάρκα στην περιοχή, παιδικές χαρές που δεν υπάρχουν ή  πώς θα μπορεί η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει πάρκα υψηλού πρασίνου. Η  κουβέντα μετατοπίζεται εκεί. Προσπαθούμε και εμείς να τη στρέψουμε στα πραγματικά προβλήματα, αλλά δεν παίζει  τόσο κεντρικό ρόλο, δηλαδή έχει ξεφουσκώσει σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια, για κάποιο κόσμο παίζει ρόλο φυσικά….

Φυσικά, ναι, αλίμονο, απλά επειδή ζήσαμε και αυτή την ένταση…

Απλά δεν είναι τόσο κεντρικό όσο θα περίμεναν κάποιοι στην προεκλογική αντιπαράθεση…

Αυτές οι εκλογές γίνονται με την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Εσείς έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε την επόμενη των εκλογών; Πώς θα τοποθετηθείτε;  Υπάρχει κάποιος  από τους υποψήφιους με τον οποίο ίσως να μπορούσατε να συζητήσετε σε προγραμματική βάση;
 
Καταρχήν η «Πόλη Aνάποδα» είναι ένα ενωτικό σχήμα, ούτως ή άλλως έχουμε την αντίληψη της κοινής δράσης και το ενωτικό ψηφοδέλτιο με τη «Δύναμη Ανατροπής», δείχνει αυτή την κατεύθυνση. Επί της ουσίας μιλάμε για το πιο μεγάλο κομμάτι της –πέραν του ΚΚΕ- Αριστεράς.

Τώρα, προγραμματικές συμφωνίες… Εμείς συζητάμε συνεργασίες, γιατί εξ ορισμού είμαστε ένα σχήμα το οποίο δεν ενδιαφέρεται για καρέκλες και παραγοντιλίκια, συζητάμε μόνο σε προγραμματική βάση. Αυτό θα γίνει, η συνεργασία μπορεί να υπάρχει μόνο με αριστερές δυνάμεις που υπάρχουν στο δήμο.

Από αριστερές δεν εννοούμε φυσικά την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και την κα Νοτοπούλου που κατεβαίνει, η οποία μπορεί να μιλάει στα λόγια υπέρ των δικαιωμάτων της κοινωνίας, αλλά επί της ουσίας έχει παραδώσει το δημόσιο πλούτο σε μεγάλα συμφέροντα. Δεν μπορείς να λες ότι πρέπει να γίνουν κάποια πάρκα αλλά στα μεγάλα ζητήματα όπως είναι το εργοστάσιο χρυσού να το στηρίζουν στηρίζουνε.

Δηλαδή, μόνο σε κάποια προγραμματική βάση, αν προκύψει αυτό θα δούμε και πώς θα διαμορφωθεί. Αλλά όπως είπα είμαστε κάθετοι σ' αυτό, δεν θα στηρίξουμε δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν μέτρα λιτότητας, δυνάμεις που κυβερνάνε εφαρμόζοντας μέτρα ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους, δεν θα συμμαχήσουμε φυσικά με τους ακροδεξιούς και με κερδοσκοπικές δυνάμεις που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το να τσιμπήσουν κανένα προεδριλίκι από εδώ, καμιά θέση στην τηλεόραση, καμιά αντιδημαρχία.

Αυτή τη στιγμή οι επικρατέστεροι είναι: ο Ταχιάος που φαίνεται ότι θα είναι ο επόμενος, είναι η Νοτοπούλου, είναι ο Ορφανός, είναι ο Βούγιας. Αυτοί που φαίνονται πρώτοι τουλάχιστον, εννοώ στις δημοσκοπήσεις. Εσείς αφού δεν θα συνεργαστείτε με αυτούς με ποιο τρόπο θα μεγαλώσετε τη φωνή σας μέσα στη Θεσσαλονίκη; Και με ποιο τρόπο θα δώσετε το κάλεσμα στους άλλους, έτσι ώστε να επικοινωνήσετε την ατζέντα σας;
 
Εμείς καταρχήν δίνουμε τη μάχη στο να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο σημαίνει και εκπροσώπηση των κινημάτων της πόλης, των εργαζομένων, της νεολαίας. Θα αξιοποιήσουμε φυσικά τη θέση μας.

Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις εκλεγμένες μας θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο ως βήμα, ως μια φωνή προς τα έξω. Δηλαδή δεν θεωρούμε ότι αρκεί η παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι φυσικά σημαντική να σηκώνεις ζητήματα, να εκθέτεις τους άλλους, αλλά εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το δημοτικό συμβούλιο για να δώσουμε φωνή στα κινήματα, αλλά και ως βήμα για να μπορέσουμε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις μαζί με τους πολίτες.

Όλες οι προτάσεις που κάνουμε, είτε αυτές είναι για τους ελεύθερους χώρους, είτε είναι προτάσεις για το πόσο ο δήμος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανεργίας, είτε προτάσεις για το πώς θα μπορέσει να στελεχώσει τις υπηρεσίες, είτε με προτάσεις για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων και της ανακύκλωσης, όλα αυτά προϋποθέτουν την κινητοποίηση της κοινωνίας. Για μας αυτό είναι βασική προϋπόθεση. Ότι μαζί με την κοινωνία, μαζί με τις υγιείς, με τις ριζοσπαστικές, με τις κινηματικές δυνάμεις της κοινωνίας να διεκδικήσουμε βελτίωση της ποιότητας ζωής για τις ανάγκες μας, τις ανάγκες των εργαζομένων.

Νομίζω αυτό είναι το κρίσιμο. Και μ' αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσουμε τις θέσεις μας, ούτως ώστε να είναι πιο ισχυρή την επόμενη, η φωνή των κινημάτων και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα αυτά, που μας πνίγουν τόσα χρόνια.  

Οπότε αυτό που καταλαβαίνουμε, είναι, ότι ουσιαστικά για σας οι εκλογές είναι μόνο η αρχή. Να ευχηθούμε λοιπόν καλή αρχή!