Σύμφωνα με πληροφορίες του sky news, ο Τζ. Κόρμπιν επισήμανε ότι η Τ. Μέι «έχει παραδεχθεί τώρα αυτό που η χώρα γνωρίζει εδώ και μήνες, ότι δηλαδή δεν μπορεί να κυβερνήσει, ούτε το διχασμένο και υπό διάλυση κόμμα της μπορεί». Για το Συντηρητικό Κόμμα, ανέφερε ότι έχει αποτύχει εντελώς στο Brexit, και ότι είναι ανίκανο να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων εκλογών, τονίζοντας ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Βρετανία είναι ένας μη εκλεγμένος πρωθυπουργός.
 
«Το Συντηρητικό Κόμμα έχει αποτύχει εντελώς στο Brexit και είναι ανίκανο να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων ή να αντιμετωπίσει τις πιο πιεστικές ανάγκες τους. Το Κοινοβούλιο βρίσκεται σε αδιέξοδο και οι Συντηρητικοί δεν προσφέρουν λύσεις στις άλλες μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι εβδομάδες περαιτέρω εσωτερικής διαμάχης των Συντηρητικών και άλλος ένας μη εκλεγμένος πρωθυπουργός στη συνέχεια. Όποιος γίνει ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών πρέπει να αφήσει τον λαό να αποφασίσει το μέλλον της χώρας μας μέσω άμεσων γενικών εκλογών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.
 

«Η παραίτηση της Μέι δεν αλλάζει τη θέση των 27 για το Brexit» 

 
Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η παραίτηση της πρωθυπουργού Τ. Μέι δεν αλλάζει τίποτα στη θέση των 27 κρατών- μελών για την συμφωνία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε συγκεκριμένα ότι  «θα σεβαστούμε τον νέο πρωθυπουργό, αλλά τίποτε δεν αλλάζει στην θέση που έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως προς την συμφωνία της αποχώρησης».
 
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι «ο πρόεδρος Ζ. Κ. Γιουνκέρ πληροφορήθηκε την ανακοίνωση της πρωθυπουργού και δεν αισθάνθηκε καμία χαρά. Έχει εκτιμήσει την συνεργασία του με την Τ. Μέι την οποία σέβεται και θεωρεί θαρραλέα γυναίκα», ενώ διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είναι έτοιμος να δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας με τον νέο πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι, χωρίς ωστόσο να σταματήσει τις επαφές με την Τ. Μέι».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού ότι η Τ. Μέι «εργάστηκε με θάρρος για την υλοποίηση του Brexit προς το συμφέρον της χώρας της και τον σεβασμό των ευρωπαίων εταίρων της», ενώ παράλληλα ζήτησε «ταχεία αποσαφήνιση» για την εξέλιξη του Βrexit.