«Κατεβήκαμε σε 11 χώρες της  Ευρώπης. Να σας πω ποιος ήταν ο προϋπολογισμός; Ήταν 82.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας», υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι  «δεν πήγαμε πολύ καλά πανευρωπαϊκά, αλλά πήραμε 1,5 εκατ. Ψήφους. Το βασικό για εμάς είναι ότι πιστεύουμε ότι ο κόσμος εκτίμησε τον θετικό προγραμματικό μας λόγο, ότι ποτέ δεν συμμετείχαμε στη διαδικασία κατηγοριών, στη διαδικασία της λάσπης».

Σε ερώτηση για το αν το ΜέΡΑ25 θα είναι ένα αντιμνημονιακό κόμμα, ο Βαρουφάκης απάντησε ότι «θα είμαστε ενάντια στον παραλογισμό. Έχουμε βαρύ μνημόνιο. Το μαξιλαράκι, τα 30 δισ., τι είναι; Είναι μνημονιακό δάνειο. Δεν έχει διαφορά. Όταν εμείς λέμε για παράδειγμα ότι θα πρέπει να καταργηθεί η 100% προπληρωμή φόρου για το επόμενο έτος και το Euroworking Group λέει ότι αυτό αποκλείεται, εμείς εκεί λέμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ρήξη με το Euroworking Group. Δεν είναι δυνατόν σήμερα οι επιχειρήσεις να πρέπει να πληρώσουν και τον φόρο του 2018 και του επόμενους έτους, που μπορεί το 2019 να μην τα έχουν. Αυτό θα καταργηθεί μονομερώς από εμάς».

Απαντώντας στη συνέχεια στο εάν αυτήν την πολιτική ρήξης πληρώσαμε το 2015, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι «το 2015 αυτό που πληρώσαμε είναι ότι ενώ στείλανε εμένα να κάνω την ρήξη, από πίσω με υπονόμευαν. Γιατί εγώ δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι αν είμασταν συντεταγμένοι, όλοι μαζί. Αν είχε γίνει η ρήξη δεν θα βρισκόμασταν τώρα σε αυτήν την κατάσταση. Η ρήξη σήμαινε ότι εμείς δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ νέων δανείων εάν δεν αναδιαρθρωθεί το χρέος. Ακούστε λοιπόν τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ που είμασταν δίπλα δίπλα τον Σεπτέμβρη του 2015 στην Ιταλία και όταν τον ρώτησαν αν θα πετούσαν την Ελλάδα από το ευρώ, απάντησε “σε καμία περίπτωση, θα μας κόστιζε 1 τρισ.”»

Σχετικά με τον στόχο του ΜέΡΑ25 να μπει στη Βουλή, ο κ.Βαρουφάκης σημείωσε ότι «τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο, είναι όμως εφικτό. Εμείς θα συνεχίσουμε να γυρίζουμε όλοι την Ελλάδα, να μιλάμε θετικά, με προγραμματικό λόγο για το τι πρέπει να γίνει, για το ασφαλιστικό, τους φορολογικούς συντελεστές, για το τι στέλνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Βλέπουμε αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύουμε ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που μπορεί με ξεκάθαρο και μετριοπαθή λόγο να αντιπαρατεθεί σε αυτό».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να συνεργαστεί εμ άλλο κόμμα στη Βουλή, ο κ.Βαρουφάκης απάντηση ότι «μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους, εκτός Χρυσής Αυγής», διευκρινίζοντας ότι η συνεργασία θα πρέπει να είαι στη βάση του προγράμματος κι εξηγώντας: «Ο λόγος που δημιουργήσαμε το ΜέΡΑ είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη απειλή. Χάνουμε τα παιδιά μας, φεύγουν στο εξωτερικό. Αν λοιπόν πει, ο Τσίπρας, ή ο Μητσοτάκης, ελάτε όλοι, να καταργήσουμε π.χ. την προπληρωμή φόρου, θα πούμε εμείς όχι; Μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους, στη βάση του προγράμματός μας. Το έχουμε αποδείξει κιόλας. Είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης που όταν ο κ.Τσίπρας πέρασε την Συμφωνία των Πρεσπών, εμείς το υποστηρίξαμε, αναλαμβάνοντας το σχετικό κόστος. Και δεν χρησιμοποιήσαμε έναν αντιπολιτευτικό λόγο, για να πάρουμε κομμάτια της αντίδρασης.»

Χαρακτήρισε επίσης «τεράστιο λάθος» τα επιδόματα και φιλοδωρήματα που έδωσε η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές. «Όταν κάποιος παίρνει αυτά τα χρήματα, που τα έχει ανάγκη, μία μέρα πριν τις εκλογές, νιώθει μειωμένος, γιατί νιώθει ότι το κάνεις για να του υπεξαιρέσεις την ψήφο. Θεωρώ ότι ο Έλληνας πολίτης και ώριμος είναι, και αξιοπρεπής»