Τελειώνουν τα ραδιόφωνα τους με μαζικές απολύσεις οι Πέτρος Κυριακίδης της Espresso και ο Θοδωρής Κυριακού του ομίλου ΑΝΤ1. Σε τρεις μέρες απέλυσαν σε Flash 96 και ANT1 Radio το σύνολο των παραγωγών. Ο προφανής λόγος είναι οι περικοπές, η εξαφάνιση του κόστους.

Για τους ανθρώπους, τους εργαζόμενους. Γιατί οι εν λόγω μιντιακές εταιρείες συνεχίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα από τους κρατικούε φορείς να διατηρούν τις (δημόσιες) συχνότητες, κενές από πρόγραμμα ως επιχειρηματικό εργαλείο. Έναντι της πολιτικής εξουσίας και για την εξασφάλιση των όποιων διαφημιστικών εσόδων.

Τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1 προγραμματίζεται διασωματειακή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων. Στον Flash για πρώτη φορά στην 25χρονη ιστορία του δεν έγινε δυνατόν να βγει στον αέρα μαγκαζίνο ειδήσεων. Με απλά λόγια οι επιχειρηματίες κάνουν ότι γουστάρουν και όπως το γουστάρουν.

Στον Flash  τελευταία μέρα του Ιουνίου ενημέρωθηκαν όλοι οι εξωτερικοί παραγωγοί (Γιώργος Καραμέρος, Σπύρος Χαριτάτος, Θανάσης Λάλας, Άννα Δρούζα, Κώστας Τσιτούνας, Δημήτρης Μητρόπουλος, κ.λ.π) πως λύεεται η συνεργασία τους. Ο Flash προφανώς και θα συνεχίσει να εκπέμπει με όσους απέμειναν πίσω από τα μικρόφωνα. Θα κληθούν να βγάλουν εκπομπές και από Σεπτέμβριο έχει ο επιχειρηματίας σχέδια….

Στον ΑΝΤ1 οι μαζικές εκκαθαρίσεις είχαν όνομα. Του νέου συμβούλου ραδιοφώνων  Ερικ Χάνσεν. Ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-tetradio δεν ξέρει ελληνικά, δεν άκουσε τις εκπομπές των παραγωγών που απολύθηκαν, δεν είδε, δεν άκουσε…

Ανάμεσα στους απολυθέντες είναι και ο Δημήτρης Σούλτας, ο οποίος έγραψε στο face book:

“Πριν από λίγες ώρες μου ανακοινώθηκε η απόλυση μου από τον ΑΝΤ1 97.2. Και μάλιστα στα αγγλικά (πόσο ευρωπαίος είμαι ο πούστης;). Την ανακοίνωση μου έκανε ένας Δανός, με σουλούπι Πολ Τόμσεν και ύφος “εγώ ξέρω από διοίκηση”. Μου διευκρίνησε ότι δεν έχει να κάνει με την επαγγελματική μου επάρκεια, ότι δεν έχει ακούσει ποτέ την εκπομπή αλλά αυτός ασχολείται μόνο με finance ή fine ass (δεν άκουσα καλά, γι αυτό δεν ξέρω αν εννοούσε τα οικονομικά ή τους ωραίους κώλους). Το έχουμε πάρει απόφαση ότι εδώ και χρόνια είμαστε απολύτως αναλώσιμοι, ανεξάρτητα αν αγαπάμε το ραδιόφωνο, αν βάζουμε κάτι απ' την ψυχή μας σ' αυτό, ανεξάρτητα από προϋποθέσεις και αξιολογήσεις. Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί. Για μας που κάνουμε ραδιόφωνο το “είμαστε στο αέρα” έχει και την καλή και την κακή του ερμηνεία. Δυστυχώς συνηθίσαμε να ασχολούμαστε κυρίως με την κακή…”
Ειδικά στον ΑΝΤ1 υπάρχει εντολή και για νέες απολύσεις. Ο ραδιοφωνικός όμιλος ενοποιείται και οι άνθρωποι περισσεύουν. Έτσι ο “κερδοφόρος” όμιλος που διαφημίζει τα εκατ. ευρώ και τις “πετυχημένες” επιχειρηματικές κινήσεις του στα διεθνή Μέσα, θα διατηρεί τρεις ραδιοφωνικές συχνότητες με ένα κομπιούτερ από πίσω. Α, και τον ξένο σύμβουλο που δεν ξέρει ελληνικά…