Από τις 5.30 π.μ. σε κόλαση έχουν μετατρέψει την περιοχή της Χαλυβουργίας για να σπάσει η απεργία. Χημικά, ξύλο, συλλήψεις από το πρωί. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν επίσης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και αλληλέγγυους στους αγωνιζόμενους εργάτες. Έχουν συλληφθεί πέντε άτομα και έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.
 
Το Σωματείο των Εργαζομένων και οι βουλευτές ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αυτή τη μεθόδευση και κάνουν έκκληση να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα επιτρέψει στους απεργούς να επιστρέψουν στη δουλειά τους με το κεφάλι ψηλά. Άλλωστε έχει κατατεθεί συμβιβαστική πρόταση από το σωματείο.
 
Ως εκδήλωση συμπαράστασης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στη Χαλυβουργία.
 
Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, Παντελής Παπαβασιλείου, καταγγέλλοντας ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις. Τονίζει, ακόμη, ότι υπάρχει περιφρούρηση αυτή τη στιγμή από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και καταγγέλλει ότι γίνεται χρήση χημικών μέσα στην εθνική οδό.
 
«Η απεργία συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη» είπε και σημείωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά «ο εργοδότης είναι αδιάλλακτος, αυτός δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο».
 
Εισβολή και ξύλο

Το εργοστάσιο άνοιξε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ στις 5.30 τα ξημερώματα.  Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη καθώς στην είσοδο της μονάδας βρίσκονται απεργοί, αλλά και αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την «ομαλή προσέλευση των εργαζομένων».

Υπάρχουν καταγγελίες για τραυματισμούς, μεταξύ αυτών και του διευθυντή της μονάδας. Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία έχουν προσαχθεί 6 απεργοί, ενώ σύμφωνα με πηγές από τους απεργούς οι προσαγωγές είναι 10.

Το εργοστάσιο άνοιξε μετά από εννέα μήνες κινητοποιήσεων και ενάμιση μήνα μετά την δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις.