Το λεωφορείο βρισκόταν κοντά στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού. 17 οι τραυματίες, σύμφωνα με τη Χααρέτζ: 2 σοβαρά, 3 μετρίως, 3 ελαφρά. Η ισραηλινή αστυνομία δεν κρατά κάποιον ύποπτο, ανθρωποκυνηγητό για 2 υπόπτους.

 
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Fawzi Barhoum δήλωσε πως η εκρηξη στο Τελ Αβίβ «είναι φυσικό αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης» – «το Ισραήλ, σκοτώνοντας παλαιστίνιους αμάχους, προκαλεί αυτές τις συνέπειες και είχαμε προειδοποιήσει. Αν το Ισραήλ συνεχίσει την επίθεση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», πρόσθεσε. Συνάγεται έτσι ότι η Χαμάς δεν αναλαμβάνει  στην ευθύνη για την επίθεση.

Μαίνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Για τουλάχιστον 15 τραυματίες κάνουν λόγο τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σε προφανή αντεκδικητική ενέργεια, το Ισραήλ βομβαρδίζει το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Γάζας.
 
Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα  βομβάρδισαν το στάδιο ποδοσφαίρου Al-Yarmouk στην πόλη της Γάζας πραγματοποιώντας περισσότερες από 10 επιθέσεις – 10 μέτρα από το γραφεία του Αλ Τζαζίρα (απ' όπου και η είδηση).
Αβέβαιη η εκεχειρία

Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 140 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 950 στη Λωρίδα της Γάζας.


Ο Ριάντ Μανσούρ ενημέρωσε τον διεθνή οργανισμό για το νέο απολογισμό των θυμάτων, σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας από τα 15 κράτη μέλη του να καταδικάσουν την ισραηλινή επιχείρηση «Pillar of Defense» που άρχισε την Τετάρτη εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
 
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέτασαν χθες βράδυ αίτημα των αραβικών χωρών που ζητούν να διεξαχθεί δημόσια συνεδρίαση για την κρίση στη Γάζα. Οι δυτικοί διπλωμάτες αν και έκριναν ότι θα μπορούσε να μπλοκάρει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, τελικά συμφώνησαν μια δημόσια συνεδρίαση να διεξαχθεί σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδος.
 
Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος διευκρίνισε στην επιστολή του ότι υπάρχουν «πολλά παιδιά» ανάμεσα στους 140 νεκρούς Παλαιστίνιους. Συνολικά πέντε Ισραηλινοί, μεταξύ τους ένας στρατιώτης, σκοτώθηκαν από ρουκέτες.
 
Σύμφωνα με τη Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 136.
 
Οι ΗΠΑ δήλωσαν χθες αντίθετες σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Γάζα, κρίνοντας ότι θα ήταν «αντι-παραγωγική» και ότι «δεν θα βοηθούσε διόλου στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται».
 
Παλαιστίνιοι ένοπλοι επανέλαβαν σήμερα τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους και το Ισραήλ συνέχισε να πλήττει στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η ελπίδα για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δείχνει απατηλή, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται.
 
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε σχεδόν 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα, μεταξύ τους 50 υπόγειους εκτοξευτήρες πυραύλων.
 
Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον αρκετών ισραηλινών πόλεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome αναχαίτισε και κατέστρεψε τέσσερις από τις ρουκέτες αυτές.
 
Παρότι αξιωματούχοι της Χαμάς ανακοίνωσαν χθες πως είναι πιθανή μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, καμιά εκεχειρία δεν τέθηκε σε ισχύ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν με σφοδρούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, τη ρίψη μια νέας ρουκέτας με κατεύθυνση την Ιερουσαλήμ και το θάνατο του πρώτου ισραηλινού στρατιώτη.
 
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε αργά χθες στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον ομόλογό της Αβίγκντορ Λίμπερμαν και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, πριν μεταβεί στη Ραμάλα για διαβουλεύσεις σήμερα το πρωί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
 
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι «η δέσμευση των ΗΠΑ ως προς την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ισχυρή σαν βράχος. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια αποκλιμάκωση στη Γάζα», είπε σε σύντομη συνέντευξη Τύπου.
 
Η Κλίντον θα ταξιδέψει αργότερα σήμερα στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Γαλλία: “Βαριές” ευθύνες στο Ιράν για τις συγκρούσεις στη Γάζα
 
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς κατήγγειλε σήμερα “την ιδιαιτέρως βαριά ευθύνη” του Ιράν στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και κυρίως στη Γάζα. 
 
“Στη Γάζα υπάρχουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, ως και 75χλμ, και αυτά είναι ιρανικά όπλα. Η ευθύνη του Ιράν είναι ιδιαίτερα βαριά”, δήλωσε ο γάλλος υπουργός στο ραδιοσταθμό France Culture. 
 
“Ξαναβρίσκουμε το Ιράν στο Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Γάζα και κάθε φορά με άκρως αρνητικές προθέσεις”, πρόσθεσε. 
 
“Ο προσανατολισμός της ιρανικής κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος για την ειρήνη στον κόσμο”, τόνισε. 
 
“Διατηρώ ελπίδες ότι θα υπάρξει σύντομα μια εκεχειρία”, υπογράμμισε ο Φαμπιούς.