H κοινοπραξία είχε καταθέσει μια προσφορά, η οποία είχε κριθεί κατώτερη της εκτίμησης του ανεξάρτητου αποτιμητή. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική προσφορά ήταν γύρω στα 130 εκατ. και αφού ενισχύθηκε κατά 60 εκατ., σήμερα κρίθηκε ικανοποιητική.

Η συμφωνία για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων στην κοινοπραξία ΟΠΑΠ – Intralot αφορά το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των κρατικών λαχείων για 12 χρόνια. Επίσης, αφορά τα υφιστάμενα και τα μελλοντικά λαχεία, όσα διεξάγονται με κλήρωση ή και χωρίς.

Το τίμημα το οποίο θα προκαταβληθεί θα φθάσει τα 190 εκατ. Προβλέπεται επίσης ότι κάθε χρόνο το 30% του μικτού κέρδους των κρατικών λαχείων, πλην του πρωτοχρονιάτικου λαχείου, θα καταβάλλεται στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα κέρδη του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου θα συνεχίσουν να αποδίδονται εξ' ολοκλήρου στο δημόσιο για την χρηματοδότηση κοινωνικών πολιτικών, το ύψος των οποίων θα αγγίξει τα 500 εκατ. ευρώ, σε βάθος 12ετίας.

Στη συμφωνία προβλέπεται ρήτρα εγγυημένων καταβολών προς το δημόσιο ύψους, 580 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις του ταμείου αποκρατικοποιήσεων κάνουν λόγο για κέρδη 1 δισ. ευρώ, σε βάθος 12ετίας.

Η σύμβαση παραχώρησης θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει τον Μάρτιο του 2013.

Να σημειωθεί, ότι το 2010 τα συνολικά κέρδη του Ελληνικού Δημοσίου από τη λειτουργία των Κρατικών Λαχείων ήταν περίπου 80 εκατ. ευρώ, ενώ τα 2011 και 2012 η πορεία τους ήταν έντονα πτωτική, με τα εκτιμώμενα κέρδη να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ κατ' έτος.