Της Βασιλικής Σιούτη

Η δίωξή όμως, του δεν τελειώνει εδώ,  καθώς θα οδηγηθεί σε δίκη, για αντίσταση κατά της αρχής και άλλες κατηγορίες,  αλλά για το κακούργημα συνεργασίας σε ληστεία που πήγαν να του φορτώσουν, δεν προέκυψε καμία ένδειξη ενοχής του κι έτσι η πρόταση της Αντιεισαγγελέως Εφετών –που του γνωστοποιήθηκε εχθές- εισάγει την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών για να βγει απαλλακτικό βούλευμα.
         
Τη συγκλονιστική ιστορία του Πέτρου Καπετανόπουλου για τα όσα έχει περάσει τους τελευταίους μήνες,  θα μπορούσε να έχει γράψει ο Φ.Καφκα.  Ο Π. Καπετανόπουλος  συνελλήφθη  στις  21 Ιουλίου  γιατί διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς έξω από το σπίτι του που κλοτσούσαν ένα μετανάστη, τον οποίο είχαν συλλάβει και ήταν  δεμένος με χειροπέδες και πεσμένος στο έδαφος. Με βάση τις καταθέσεις των αστυνομικών –που προφανώς εκνεύρισε με τη διαμαρτυρία του-  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της «απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης»! Στη συνέχεια προστέθηκε και η  κατηγορία της «απλής συνέργειας σε ληστεία σε βαθμό κακουργήματος», καθώς ο συλληφθείς μετανάστης από το Πακιστάν κατηγορούνταν για ληστεία.

Μετά από τη στημένη κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, που θεωρείται κακούργημα, ο  Πέτρος Καπετανόπουλος κινδύνευε  να χάσει και τη δουλειά του  καθώς εργάζεται στον ΟΑΕΔ Περιστερίου  και αυτοδικαίως, όταν ένας δημόσιος υπάλληλος έχει παραπεμφθεί για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα,  τίθεται σε αργία. Φυσικά εξακολουθεί να απειλείται με  φυλάκιση αν δεν αθωωθεί στο δικαστήριο, γλιτώνει όμως τουλάχιστον τη βαριά κατηγορία του κακουργήματος,  που ήταν ο πρώτος στόχος της υπεράσπισής του

Δείτε ακόμα:

» Ένα Blog υποστήριξης στον  Πέτρο Καπετανόπουλο:

Ένα απόσπασμα από κείμενο για τον Πέτρο Καπετανόπουλο που εργαζόταν στον ΟΑΕΔ από το site «ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ»:

«….. Ο Πέτρος Καπετανόπουλος δεν μας είναι άγνωστος. Ούτε σε εμάς, ούτε στις χιλιάδες ανέργων του Περιστερίου. Εργάζεται στον ΟΑΕΔ Περιστερίου. Τον έχουμε δει δεκάδες φορές πίσω από το γκισέ να λειτουργεί με επαγγελματισμό και συνείδηση. Είναι ένας από εκείνους τους υπάλληλους (και ευτυχώς δεν είναι ο μόνος στον ΟΑΕΔ μας) που παλεύουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο της ανεργίας, χωρίς διακρίσεις και με υπομονή. Σταθερός στη δουλειά του, αλλά πάντα διαθέσιμος και για “μια ερώτηση”, να δώσει κατευθύνσεις, να βοηθήσει όσο μπορεί.

Δεν μας έκανε λοιπόν εντύπωση ότι αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στην κακοποίηση ενός συλληφθέντα μετανάστη και ότι προσπάθησε να υπερασπιστεί στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία….».

Συνέντευξη του στο Left.gr: