Το ΠΑΜΕ, που έχει αναρτήσει και στην ηλεκτρονική του σελίδα στο Internet κάποιες από τις φωτογραφίες που μοιράστηκαν χθες από την κυβέρνηση ως πειστήρια, υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν με μια πιο προσεκτική ματιά ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες, καθώς τα ίδια αντικείμενα φαίνονται στη μια φωτογραφία όρθια, στην άλλη ριγμένα και στην τρίτη τοποθετημένα αλλιώς, γεγονός που σημαίνει, όπως υποστηρίζουν, ότι η μετακίνησή τους γινόταν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης. 
 
Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ «στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία».

«Οι κατασκευασμένες κατηγορίες, η προβοκάτσια της κυβέρνησης με τις φωτογραφίες με τα στημένα σκηνικά που έδωσε στη δημοσιότητα, τρεις ώρες μετά τη βίαιη προσαγωγή των συνδικαλιστών – στελεχών του ΠΑΜΕ (προέδρων Ομοσπονδιών, σωματείων, μελών Δ.Σ.) και που έπαιξαν τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς τις ως αληθινές, θα πρέπει να καταδικαστούν από το λαό, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να δέσει τα χέρια του, έχουμε εμπειρία την πλούσια ιστορία των σκληρών ταξικών αγώνων στη χώρα μας, δε μας φοβίζουν. Οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται, οι εργαζόμενοι οργανωμένα να δώσουν στην κυβέρνηση αυτό που της αξίζει.

 

Παραθέτουμε φωτογραφίες που δείχνουν την κατασκευή κατηγοριών, που με βάση αυτές στήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τις οποίες φωτογραφίες φυσικά ορισμένα ΜΜΕ αναπαράγουν με χαρά 

Η παράθεση των φωτογραφιών αποκαλύπτει το στήσιμο: Είναι τραβηγμένες από το ίδιο σημείο και «ω του θαύματος» στις δύο δεν υπάρχει καμία σπασμένη πόρτα ενώ στις άλλες δύο εμφανίζεται. Στις δύο το φωτιστικό είναι όρθιο και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο είναι πεσμένο. Στις δύο οι καρέκλες είναι μέσα στο γραφείο του υπουργού και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο έχουν ριχτεί στην πόρτα ώστε να δίνεται εικόνα μάχης.
 
Εξακολουθούν στο «ΣΚΑΪ» να κάνουν γαργάρα τόσο τις κατηγορηματικές δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ, όσο και την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Η αθλιότητα του ΣΚΑΪ συνεχίζεται»

Και μια μαρτυρία από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

«Σύμφωνα με πληροφορίες της συνέλευσής μας, την ώρα που οι δημοσιογράφοι αποχωρούσαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, άνθρωπος του υπουργείου τους ζήτησε να μην φύγουν, αλλά να περιμένουν για να πάρουν πλάνα από το εσωτερικό του υπουργείου. Την ώρα που περίμεναν, άνθρωπος της ασφάλειας του υπουργείου τους έλεγε ότι δεν έχουν γίνει ζημιές, παρά μόνο ένα πεσμένο ντοσιέ και 2 καρέκλες και αυτά πάνω στην ένταση της αποχώρησης των διαμαρτυρόμενων. Όταν αρκετά λεπτά μετά – και ύστερα από διαμαρτυρία για την καθυστέρηση – οι δημοσιογράφοι εισήλθαν εντός του γραφείου, αντίκρυσαν ένα σκηνικό διαφορετικό, με πολλές αναποδογυρισμένες καρέκλες, φακέλους και άλλα αντικείμενα. Τα συμπεράσματα εύλογα…»

Το ρεπορτάζ του 902.gr για τη διαμαρτυρία στην Ευελπίδων