Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «οι θυσίες μας πάνε στα χέρια των τραπεζιτών και των πολιτικών» ή «αλλαγή πορείας, νέα πολιτική» δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν σε 20 πόλεις της Πορτογαλίας.
 
Ο γγ του CGTP Αρμένιο Κάρλος προανήγγειλε συνεχείς κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τουλάχιστον έως το τέλος του Μαρτίου. Στο επίκεντρο βρίσκονται η αύξηση της φορολόγησης και η μείωση των αποδοχών.
 
 
«Αλλαγή πορείας, νέα πολιτική», «Οι θυσίες μας πάνε στα χέρια των τραπεζιτών και των πολιτικών» ήταν μερικά από τα μηνύματα των πλακάτ που κρατούσαν στη Λισσαβόνα.
 
Με την ανεργία στο 16,9% οι Πορτογάλοι δήλωσαν δυναμικό «παρών» στις μαζικές πορείες κατά της λιτότητας.
 
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο εφαρμόζει αυστηρά μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για το πακέτο διάσωσης ύψους 78 εκατ. ευρώ που έλαβε η χώρα το Μάιο.
 
Το CGTP το κυριότερο συνδικάτο της χώρας, που απήυθυνε το κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις, κάνει λόγο για δυναμικούς αγώνες στο μέλλον.
 
Η οικονομία της Πορτογαλίας συρρικνώθηκε κατά 3,2% το 2012. 
 
Στην Ισπανία οι διαδηλωτές αιτήθηκαν την κατάρτιση νόμου ο οποίος θα δίνει τέλος στις εξώσεις υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Με τύμπανα και κόρνες, οι διαδηλωτές της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και ακόμη 50 πόλεων προέβαλαν συνθήματα όπως «Στοπ στις εξώσεις» ή «Τι συνέβη; Δεν έχουμε σπίτι».
 
Η επονομαζόμενη Πλατφόρμα Θυμάτων των Εξώσεων συγκέντρωσε πάνω από 1,4 εκατ. υπογραφές, σχεδόν υπερτριπλάσιες από τις 500.000 οι οποίες απαιτούνται στην Ισπανία για να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο από πολίτες ενώπιον του κοινοβουλίου.
 
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ισπανία φέρονται να έχουν χάσει τα ακίνητά τους από το 2008. Οι εξώσεις αυξήθηκαν κατά 21,2% σε σύγκριση με το 2010. Η ανεργία ξεπερνά το 26%. Το 11,2% έφτασαν το Δεκέμβριο του 2012 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.