Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.
 
Η εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.
 
Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο περιστατικό.
 
Αρση ασυλίας για το επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη
 
Το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Η Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά τη συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα, είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

#kasidiaris το hashtag

«Αυτές οι θέσεις είναι κλεισμένες από τη Χρυσή Αυγή», είπε νωρίτερα ο αστυνομικός – Το αίτημα για εκκένωση και ελεγχόμενη είσοδο δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο, που ξεκίνησε τη διαδικασία.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, η οποία είναι μόλις 70 θέσεων, έχουν από νωρίς το πρωί καταλάβει τις θέσεις χρυσαυγίτες, υποστηρικτές του κατηγορούμενου Κασιδιάρη. Εκτός από χρυσαυγίτες, παραβρίσκονται μόνο οι μάρτυρες κατηγορίες και οι δικηγόροι.
 
Αντιφασίστες που έχουν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη δίκη ζητούν την εκκένωση της αίθουσας και την ελεγχόμενη σε αυτή πρόσβαση, ώστε να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης. Το αίτημα αυτό έχει κατατεθεί στο διακστήριο.

Οι αντιφασίστες είναι αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο της αίθουσας.

Μερικά ενδεικτικά tweets:

Οι χρυσαυγίτες ήταν εδώ από τις 7:30 κ μπήκαν χωρίς κανέναν έλεγχο. Στους υπόλοιπους ελεγχος ταυτοτήτων κ ερωτήσεις “που πας”, “γιατί” κλπ.

Μόλις γέλασαν δυνατά οι χα σε μια αναφορά για την εμφάνιση του παθόντα σηκώθηκε ο βουλευτής Παππάς κ έδωσε εντολή με το χέρι να σταματήσουν.

Μπήκα. Η υπόθεση του Κασιδιάρη δεν εχει ξεκινήσει. Τουλάχιστον τα 2/3 εντός της αίθουσας με ξυρισμένο κεφάλι. Κακό πράγμα η τριχόπτωση.

Ψευτοτσαμπουκάδες του στυλ “απλυτοι, κοριτσάκια, σας έχουμε για πλάκα” αλλά χαμηλόφωνα κ με την αίθουσα γεμάτη μπάτσους. Φραπεδόμαγκες.