Την είδηση ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Εισαγγελέας Luisa Diaz Ortega, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών από τέσσερις σε επτά, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων AVN, οι θάνατοι σημειώθηκαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες περιοχές του Καράκας, καθώς και σε άλλες πόλεις σήμερα, μπλοκάροντας δρόμους, καίγοντας ελαστικά, συγκρουόμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Μιράντα η οποία περιλαμβάνει τμήμα του Καράκας, ένας στην πολιτεία Τασίρα στα σύνορα με την Κολομβία, και ένας άλλος στην πολιτεία Σούλια (δυτικά), χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Σε μία από τις συγκρούσεις, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και έριξε σφαίρες από καουτσούκ σε μια σύγκρουση με κουκουλοφόρους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πετούσαν πέτρες στα όργανα της τάξης σε μια πλούσια συνοικία του Καράκας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ελίας Χάουα ανακοίνωσε πως σκοτώθηκε ένας υποστηρικτής του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση. 

Ένας 45χρονος άνδρας “σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο” στην κοινότητα της Μπαρούτα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, είπε ο κ. Χάουα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα διαδήλωνε υπέρ του Μαδούρο.

Ο Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι “προετοιμάζει πραξικόπημα”
   
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχουν απευθύνει έκκληση για διαδηλώσεις μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του.
 
Ο Μαδούρο σημείωσε επίσης ότι η “φασιστική” αντιπολίτευση ευθύνεται για τα θύματα κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ τόνισε ότι “δεν θα επιτρέψει” την πραγματοποίηση της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη στο Καράκας .
 
“Σκοτώθηκαν από τις φασιστικές ορδές”, δήλωσε ο Μαδούρο στην τηλεόραση, και κατηγόρησε τον αντίπαλό του Ενρίκε Καπρίλες ότι προσπαθεί να ενορχηστρώσει ένα “πραξικόπημα”.
 
Στο μεταξύ η γενική εισαγγελέας του Καράκας Λουΐζα Ορτέγα Ντίας δήλωσε ότι επτά άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στις βίαιες διαδηλώσεις μετά τις προεδρικές εκλογές. Είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι 61 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τη βία.
 
Η Ντίας ανέφερε ακόμη ότι έχουν συλληφθεί 135 πρόσωπα που φέρονται ως ύποπτα για συμμετοχή σε βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις.