Με την κατάθεση του πατέρα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν ένα απο τα τρία θύματα κατα τον εμπρησμό της Μαρφιν στην οδό Σταδίου, το 2010 άρχισε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη των υπευθύνων της τράπεζας. 

Κατηγορούμενοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου.

«Θεωρώ πως ό,τι έγινε οφείλεται σε εγκληματική αδιαφορία των ιθυνόντων της τράπεζας. Ζητάω την ηθική μου αποζημίωση», κατέθεσε ο κ. Ζαχαρίας Παπαθανασοπουλος. Και πρόσθεσε πως ενώ τα επεισόδια ηταν αναμενόμενα την ημέρα εκείνη (05-05-2010) εν τούτοις οι υπάλληλοι έμειναν μέσα μέχρι το μεσημέρι. Μας λένε οτι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδος κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα».

«Έπρεπε να είχε θωρακιστεί το κατάστημα, τα τζάμια είχαν σπάσει κατ' επανάληψη και παρόλα αυτά δεν έβαλαν νέα τζάμια ασφαλείας, δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου, δεν υπήρχε μελέτη πυροπροστασίας» είπε ο πατέρας της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου.
 
«Γιατί να μην κλείσει νωρίτερα το κατάστημα εκείνη την ημέρα αφού τα επεισόδια ήταν αναμενόμενα κι άλλες τράπεζες στη Σταδίου είχαν κλείσει;» αναρωτήθηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Απριλίου