Αυτό είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα υπερασπιστούν τον χώρο απέναντι σε κάθε σχέδιο τσιμεντοποίησης. «Θα μας βρουν εκεί. Απέναντί τους» τόνισε.
 
Το κόστος των συνοδών έργων, των μεταστεγάσεων, της κατασκευής και ανακατασκευής σημαντικών υποδομών που θα επωμισθεί το Ελληνικό Δημόσιο «θα υπερβεί το πενταπλάσιο των εσόδων πλησιάζοντας τα 2,5 δισ. ευρώ», όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Πολεοδομίας και επιστημονικός υπεύθυνος της Ερευνητικής Ομάδας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού κ. Νίκος Μπελαβίλας. Δηλαδή, όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, «το Ελληνικό δεν πωλείται αλλά δωρίζεται, “με προίκα” Οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας ξεκίνησαν από τον αριθμό των 45.000 το 2010, μειώθηκαν στις 15.000 το 2012 και τώρα βρίσκονται γύρω στις 10.000. Πότε θα εξασφαλισθούν»; 
 
Κι αυτό την ίδια στιγμή που η πώληση του πρώην αεροδρομίου και του Αγίου Κοσμά θα φέρει το ένα πέμπτο ή και λιγότερο της αξίας των εσόδων που είχαν προβλεφθεί προ διετίας. Τότε τα αναμενόμενα έσοδα από την πώληση των 6.300 στρεμμάτων ήταν 5 δισ. ευρώ ενώ οι σημερινές προσδοκίες μόλις που αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ.
 
«Αυτό δεν είναι ένα σενάριο άγνωστο στην Ελλάδα. Έχουμε την όχι μακρινή εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τη μόλις χθεσινή εμπειρία των εθνικών οδικών αξόνων, οι οποίοι χρηματοδοτούνται εκ νέου λόγω της αδυναμίας των ιδιωτών να αντεπεξέλθουν στο κόστος κατασκευής τους» δήλωσε ο καθηγητής.

Περισσότερα εδώ