Υπέρ της πρότασης για άρση της ασυλίας του βουλευτή τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ όπως αναμενόταν καταψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «λευκό», καταδεικνύοντας ουσιαστικά ότι τάσσεται με το πλευρό της συγκυβέρνησης. Κατά, τάχθηκαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς η εκπρόσωπός τους Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, παρότι δεν μετείχε στη διαδικασία (επειδή την ίδια ώρα προέδρευε στην Ολομέλεια της Βουλής), είχε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη να την εντάξει με την πλειοψηφία.

Παρότι, η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια δεν είναι δεσμευτική ως προς τις αποφάσεις των βουλευτών, καθορίζει ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων την τελική τους στάση.

Έτσι γι' άλλη μια φορά, οι πολιτειακοί θεσμοί προσφέρουν άσυλο σε έναν βουλευτή, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του, βάλλεται εναντίον όποιου επιθυμεί και επιτίθεται ανελλιπώς σε δημοσιογράφους (χαρακτηριστικό παράδειγμα πως ο ίδιος έχει ασκήσει μήνυση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη). Φυσικά, στην αντίθετη περίπτωση, όπως τη σημερινή, το θέμα περνάει «στα ψιλά» και χάνεται στην «άβυσσο» της ειδησεογραφίας, χωρίς ποτέ να υπάρξει αντίλογος. Ο ίδιος μπορεί να εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον όλων, αλλά όχι και το αντίθετο.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΑ μήνυσε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την ομιλία του την 1 Ιουλίου του 2011, όπου σε ζωντανή μετάδοση από τη Βουλή, φώναζε ότι «ο Δημήτρης Τρίμης είναι αρχηγός των κουκουλοφόρων», όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην αστυνομική βία, έφερε ως παράδειγμα το σπάσιμο του χεριού του κ. Τρίμη στη διαδήλωση της 29ης Ιουνίου του 2011. Ο Αδ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί παλαιότερα κατά του κ. Τρίμη, αποκαλώντας τον «μουρλό» σε μια εκπομπή του.