Εκανε μάλιστα λόγο για οπλικά συστήματα ικανά να αλλάξουν τις στρατιωτικές ισορροπίες.

«Εμείς, η αντίσταση στο Λίβανο, είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε εξελιγμένα όπλα, ακόμη και αν αυτό θα σπάσει την ισορροπία δυνάμεων. Κι είμαστε έτοιμοι να διαφυλάξουμε τα όπλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Νασράλα.

Το Ισραήλ δεν έχει παραδεχθεί επίσημα τις αεροπορικές επιδρομές του σαββατοκύριακου γύρω από τη Δαμασκό.

Αξιωματούχοι πάντως έκαναν λόγο για χτυπήματα εναντίον εγκαταστάσεων ανεφοδιασμού της Χεζμπολάχ, διαβεβαιώνοντας πως η τακτική αυτή θα συνεχιστεί.


«Εάν ο στόχος του Ισραήλ και των επιθέσεών του ήταν να αποτρέψουν την ενίσχυση της αντίστασης και των στρατιωτικών της δυνατοτήτων, τότε η Συρία θα παράσχει στην αντίσταση υπερσύγχρονα και εξειδικευμένα όπλα», σημείωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο ηγέτης της ριζοσπαστικής σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου.

Πρόσθεσε δε ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να δεχθεί και να χρησιμοποιήσει οποιουδήποτε τύπου οπλικό σύστημα.

Κέρι: Οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν η Ρωσία να μην πωλεί όπλα στον Άσαντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προτιμούσαν η Ρωσία να μην πωλεί όπλα στο καθεστώς της Δαμασκού και είχαν αντιταχθεί στην μεταφορά πυραυλικών συστημάτων στη Συρία τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για το Ισραήλ, δήλωσε την Πέμπτη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη, ο Κέρι απέφυγε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, να σχολιάσει αναφορές περί πώλησης ρωσικών πυραύλων εδάφους αέρος στο συριακό καθεστώς, το οποίο βρίσκεται σε εμφύλια διαμάχη με την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση.
Θα παραμείνει στη Συρία ο διαμεσολαβητής Λακντάρ Μπραχίμι

Η Συρία συμφώνησε να υποδεχτεί ομάδα των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να αποσαφηνιστεί, αν έχει γίνει και από ποιον χρήση χημικών όπλων στη χώρα. Αυτό διεμήνυσε ο Σύρος υπουργός εξωτερικών Φεϊζάλ Μεκντάντ.

 
Η κυβέρνηση είχε ζητήσει και στο παρελθόν να γίνει σχετική έρευνα μετά την επίθεση στο Καν Αλασάλ, κοντά στο Χαλέπι, όπου σύμφωνα με τις αρχές έχασαν τη ζωής τους περισσότερα από 30 άτομα.
 
Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να αρχίσουν νέο κύκλο ειρηνευτικών συνομιλιών προκειμένου να βρεθεί μία διπλωματική λύση για τον εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στο καθεστώς Άσαντ και τους αντάρτες στη Συρία.
 
Ο κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού συνδέσμου για τη συριακή κρίση Λακντάρ Μπραχίμι αποφάσισε να παραμείνει στη χώρα, παρά τις αρχικές του αμφιβολίες για την παρουσία του εκεί λόγω των αποκλίσεων μεταξύ του Οργανισμού και των Αράβων ηγετών.
 
Οι διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών εκτιμούν ότι ο Μπραχίμι θα έχει ρόλο κλειδί στην προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να πραγματοποιηθεί μία συνδιάσκεψη για τη Συρία, ίσως και μέσα στον Μάιο.