Τις πρώτες πρωινές ώρες  οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας αποφάσισαν τελικά οτι δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
 
Μετά από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Συνεργασία του Συριζα) αποφάσισαν να ζητήσουν να μην γίνει η απεργία. Διαφώνησαν οι Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις (εκπροσωπούνται στην ΟΛΜΕ από την Αγγελική Φατούρου)
 
Στην ψηφοφορία για την εισήγηση της ΟΛΜΕ, με βάση όσα μεταδίδει η Alfavita: 
 
Υπέρ: 78 (91,8%)
 
Κατά: 4
 
Λευκά: 3
 
Στη συνέχεια γίνεται πρόταση από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) ουσιαστικά για αναστολή της απεργίας “γιατί δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας”
 
Γίνεται ψηφοφορία με 2 προτάσεις: 
 
1. Πρόταση υπάρχουν οι προυποθέσεις (Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις)
 
2. Πρόταση δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις
 
 
Η πρώτη πρόταση πήρε 18 (21% των ψήφων). Τ κατά ήταν 9. Τα λευκά 57. 
 
Με ευθύνη του Προεδρείου της ΟΛΜΕ έγινε συνυπολογισμός Κατά και Λευκά και έτσι έγινε αναστολή της απεργίας.
 
Είναι φανερό ότι κάποιοι Πρόεδροι που ήρθαν με αποφάσεις των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ τους για απεργία έκριναν από μόνοι τους και ψήφισαν Λευκό, σχολιάζει η Alfavita.
Στο πλευρό της ΟΛΜΕ και των καθηγητών είχε ταχθεί νωρίτερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
 
Στη διάρκεια της συνέλευσης των προέδρων υποβλήθηκε πάλι αίτημα προς ΓΣEE και AΔEΔY να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Μετά και απ΄αυτό το αποτέλεσμα οι Πρόεδροι αποχώρησαν. Σήμερα πιθανότατα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  και θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μάλιστα θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Τι μετέδιδε χθες αργά η «Ελευθεροτυπία»:
 
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος, είναι ανοιχτός στο να συναντήσει τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών την ερχόμενη εβδομάδα και όχι πριν από την έναρξη των εξετάσεων, ενώ φέρεται διατεθειμένος να τους ανακοινώσει ότι εφ' όσον οι εξετάσεις κυλήσουν ομαλά, η κυβέρνηση θα άρει το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, με το τέλος του σχολικού έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ζήτησαν από την Ιπποκράτους να παρέμβει ώστε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για την πολιτική επιστράτευση, και, αν γίνει αυτό, τότε είναι διατεθειμένοι να κατεβάσουν νέα πρόταση προς ψήφιση για ακύρωση της απεργίας κατά την περίοδο των εξετάσεων.