Οι δύο αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τον εκτροχιασμό του δοκιμαζόμενου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αντιστρέφουν την άνοδο της επενδυτικής εμπιστοσύνης που είχε ωθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να “κηρύξει” πρόσφατα το τέλος του “Grexit” και την έλευση του “Grecovery”. 
 
Η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου επέστρεψε πάνω από το 10% μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να πουλήσει τη ΔΕΠΑ, ενώ το χρηματιστήριο κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, μετά την απόφαση της MSCI να κάνει την Ελλάδα την πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που υποβαθμίζεται σε αναδυόμενη αγορά.
 
Στο μεταξύ, συνεχίζει το Reuters, τα εργατικά συνδικάτα προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη, ενώ και οι δημοσιογράφοι θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, προκαλώντας μπλακάουτ στον ελληνικό Τύπο.
 
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σχολιάζει πως οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί σε πολλούς Έλληνες και το κανάλι συχνά αναφερόταν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανεπάρκειας, σπατάλης και θέσεων εργασίας που παραχωρούνταν ως αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες. Ωστόσο, η ταχύτητα και η βιαιότητα του κλεισίματος άφησε άναυδους τους Ελληνες πολίτες που ήταν συνηθισμένοι στην αργή αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέρα.