Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ / ΓΣΕΒΕΕ), ο αριθμός των επιχειρήσεων που κλείνουν εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους θα ξεπεράσει τον αριθμό αυτών που θα ανοίγουν.
 
Εν τω μεταξύ, η έκθεση ανέφερε ότι πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να συναλλάσονται κατά τη διάρκεια των «μηνών των διακοπών», δεδομένου ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κλείσουν.

Περίπου το 65% των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων δήλωσε ότι δεν θα πάει διακοπές, ενώ το 16% δήλωσε ότι θα μειώσει τη διάρκεια του χρόνου που θα απουσιάζει.

 
«Αντιλαμβανόμαστε ότι, λόγω της επιδείνωσης της κρίσης, της συνεχούς μείωσης των πωλήσεων και της αύξηση του κόστους, ότι θα δούμε ότι σοβαρές επιπτώσεις αυτό το καλοκαίρι”, δήλωσε ο Δημήτρης Μπίμπας, ένας ερευνητής στο ΙΜΕ / ΓΣΕΒΕΕ.
 
“Οι ιδιοκτήτες επιχείρησης δεν θα είναι σε θέση να πάνε για διακοπές, λόγω προσωπικών οικονομικών λόγων, αλλά και για να μπορέσουν να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι για την πτώση του τζίρου.”
Η Ελλάδα είναι συνεχώς στα πρόθυρα της κατάρρευσης, από την έναρξη της κρίσης δημόσιου χρέους το 2010.
 
Μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει 240 δισ. ευρώ σε μετρητά διάσωσης από τους διεθνείς δανειστές της, αλλά σε αντάλλαγμα θα έπρεπε να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες και να εκτοξεύσει τους φόρους, για να καλύψει το πακέτο όρων της διάσωσης.
 
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο τομέας του λιανικού εμπορίου εξακολουθεί να υποφέρει, καθώς  ο δείκτης αναφοράς του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε κατά 5,7% κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το ποσοστά ανεργίας είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη και πάνω από το 60% των νέων της χώρας είναι άνεργοι.

Ολόκληρο το δημοσίευμα των I.B.Times