Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος του Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο και τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων, από την πορεία του έργου των υπουργών και τους είπε ότι παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο.
 
Όσον αφορά το κρίσιμο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.
 

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκκρεμότητες περί την αμυντική βιομηχανία θα συζητηθούν σε ξεχωριστή σύσκεψη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει και το αρμόδιο κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.