Η περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, υποστηρίζει η εισαγγελέας, σηματοδοτεί την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος: «Η απόφαση αυτή πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια και να μην λειτουργήσει ως φωτοβολίδα για να εφησυχαστεί ο κόσμος».
 
Κατακεραύνωσε τον πρώην υπουργό, ο οποίος «πήρε τόσες μίζες που δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να υπολογίσει το ύψος τους. Πήρε μίζες σε βαλίτσες, σε τσάντες και σε λογαριασμούς, που μετατρέπονταν σε ακίνητα και επενδύονταν. Οι λογαριασμοί που εντοπίστηκαν είναι ελάχιστοι μπροστά σε αυτά που είχε αποκτήσει».
 
Η Γ. Αδειλίνη σχολίασε τη στάση του πρώην υπουργού απέναντι στο Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι είναι προσβλητική. «Με ποιό δικαίωμα καταφέρεται κατά πάντων;» αναρωτήθηκε και συνέχισε: «οι χρηματοροές μιζών αποδείχθηκαν μόνο σε βάρος του. Επιχείρησε να διαχύσει την ευθύνη σε πολλά πολιτικά πρόσωπα. Υπάρχουν όμως και έντιμοι ανθρωποι σε όλους τους χώρους και στην πολιτική».
 
Σύμφωνα με την εισήγηση, θα πρέπει να κριθούν ένοχοι οι: Άκης Τσοχατζόπουλος (απαλλάσσεται για αγορά ακινήτου στη Θεσσαλονίκη), Αστέρης Οικονομίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας (απαλλάσσεται για καταβολή ποσού σε λογαριασμό του εξωτερικού της Βίκυς Σταμάτη), Γιώργος Σαχπατζίδης (απαλλάσσεται για αγορά ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, Αρετή Τσοχατζοπούλου (απαλλάσσεται για εργασίες σε ακίνητο της Καλλιθέας), Βίκυ Σταμάτη, Γιάννης Σμπώκος, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Οράτιος Μελλάς, Κώστας Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτος.
 
Ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας και για άλλους πέντε κατηγορουμένους, χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση του αδικήματος κατ’ επάγγελμα. Πρόκειται για τους: Νίκο Γεωργουλάκη, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καραντζά.   
 
Κατά την εισήγηση ζητήθηκε να κριθούν αθώοι από τις κατηγορίες ο Σπύρος Χατζηνικολάου και ο Παντελής Ζαχαριάδης.
 
Η δίκη συνεχίζεται με την εισήγηση του αναπληρωτή εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου.