Οι εφέτες, με το βούλευμά τους (αριθμ. 1828/2013), διατάσσουν επίσης την παραπομπή άλλων τεσσάρων συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού στην υπόθεση του επίδικου χρηματικού ποσού, που κατά τη δικαιοσύνη συνδέεται με την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρία για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το εν λόγω ποσό ήταν προεκλογική χορηγία, παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Το βούλευμα, απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση, τον Δημήτριο Νέγρη, ενώ παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις, σε λογαριασμό στη Γενεύη τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.