Την ίδια την ημέρα της δολοφονίας του αντιφασίστα, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Jean-Marc Ayrault, ανακοινώνει στη Γερουσία την πρόθεση της κυβέρνησης να βρει τα κατάλληλα μέσα, ώστε να χτυπήσει δραστικά τις ακροδεξιές ομάδες, που κρύβονται πίσω από το άγριο έγκλημα. 
 
Στις 8 Ιουνίου, ο  Ayrault ζητάει από τον Υπουργό Εσωτερικών, Manuel Valls, να ξεκίνησει αμέσως η διαδικασία για τη διάλυση της ακροδεξιάς ομάδας «Εθνικιστική Επαναστατική Νεολαία» (JNR), ενώ τρεις ημέρες αργότερα ανακοινώνεται παρόμοια διαδικασία για την ακροδεξιά ομάδα «Τρίτος Δρόμος» (Troisième Voie), ομάδα κρούσης της οποίας υπήρξε το JNR. 
 
Στις 10 Ιουλίου, το Υπουργικό Συμβούλιο ανακοινώνει επίσημα τη διάλυση των ομάδων, με το σκεπτικό ότι «οι ομάδες αυτές προπαγανδίζουν μια ιδεολογία μίσους και διακρίσεων», ενώ στοιχεία της υπόθεσης του Clément επιβεβαιώνουν την εμπλοκή τους σε δολοφονικές πράξεις. Ο ηγέτης των δύο ομάδων, Serge Ayoub, γάλλος στρατιωτικός, είχε σπεύσει να ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες την αυτοδιάλυση των ομάδων του, θέλοντας να «σώσει την τιμή τους». Στις 24 Ιουλίου, μια τρίτη ομάδα ακροδεξιών (l'Œuvre française) διαλύεται και επίσημα.
 
Τα συμπεράσματα δικά σας.