Την κατάληψη των σχολείων τους αποφάσισαν σήμερα οι μαθητές 13 γυμνασίων και λυκείων του νομού Σερρών, αντιδρώντας στην απόφαση του ΚΤΕΛ Σερρών να αναστείλει τα μαθητικά δρομολόγια λόγω του «ασαφούς», όπως το καταγγέλλει η διοίκηση του ΚΤΕΛ, πλαισίου οικονομικών απολαβών των λεωφορειούχων.

Σύμφωνοι με τις κινητοποιήσεις των μαθητών εμφανίζονται και οι γονείς τους, που είναι αναγκασμένοι να «πληρώσουν το μάρμαρο» καθώς υποχρεούνται πλέον να φροντίσουν για τη μεταφορά των παιδιών τους, διανύοντας καθημερινά με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους πολλά χιλιόμετρα.

Η Διοίκηση του ΚΤΕΛ Σερρών, πάντως φέρεται αποφασισμένη να παρατείνει την αναστολή των μαθητικών δρομολογίων όπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία αναφέρει: «Εν όψει του ότι γίνεται, επί δέκα εργάσιμες ημέρες από την εταιρία μας, η μεταφορά των μαθητών, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ποιοι είναι οι μαθητές που δικαιούνται δωρεάν μεταφορά και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες που να διασφαλίζουν τη δυνατότητα της εταιρίας μας να πληρωθεί, είμαστε πλέον αναγκασμένοι και βάσει ομόφωνης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας μας, να σταματήσουμε τη μεταφορά των μαθητών, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013».

«Είναι θέμα κεντρικού Κράτους», διευκρίνισε για το θέμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που χαρακτήρισε «μπαλάκι» την Περιφέρεια, μεταξύ υπουργείου και λεωφορειούχων.

Από την πλευρά τους οι καταληψίες μαθητές, σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα.