Σημαντικά στοιχεία για πιθανή εμπλοκή τουλάχιστον τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε έκνομες ενέργειες της οργάνωσης προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα που διενεργείται σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο.

Ο αντιεισαγγελέας έχει στα χέρια του στοιχεία τόσο της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής όσο και πλούσιο υλικό από τις νόμιμες συνακροάσεις που πραγματοποιεί ο κοριός της ΕΥΠ από τα οποία προκύπτουν τηλεφωνικές επαφές βουλευτών του πολιτικού κόμματος με πρόσωπα τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα σε διάφορα χτυπήματα. 

Εφόσον τελικώς απαγγελθεί κακουργηματική κατηγορία ακόμα και εις βάρος βουλευτών του κόμματος, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ταχύτατες, καθώς στην περίπτωση αυτόφωρης κακουργηματικής πράξης, η ποινική διαδικασία κινείται άμεσα χωρίς να απαιτείται άδεια της Βουλής. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με σύλληψη (σ.σ. στην περίπτωση έκδοσης ενταλμάτων) ή ακόμη και με προσωρινή κράτηση.
 
Οι εισαγγελικές αρχές, πάντως, κινούνται ταχύτατα, αλλά ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς ζητούμενο είναι η κατηγορία να είναι «δεμένη». Στην κατεύθυνση αυτή ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θα ζητήσει άρση και του τραπεζικού απορρήτου βουλευτών, στελεχών, αλλά και μελών της οργάνωσης.
Μεταξύ αυτών είναι η τοποθέτηση των προσώπων στο χώρο ενός εγκλήματος με στοιχεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με την άρση του τραπεζικού απορρήτου ακόμα και για βουλευτές της Χρυσής Αυγής ή ακόμα και με μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν το επόμενο διάστημα. 
 
Τόσο από τις δυο μαρτυρικές καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων όσο και από άλλες θυμάτων επιθέσεων που χαρακτηρίζονται εξίσου σοβαρές έχει προκύψει ένας νέος κύκλος ατόμων τα οποία αναμένεται να κληθούν άμεσα προς κατάθεση από τον εισαγγελέα Βουρλιώτη. 
 
Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουν προκύψει και τέτοιας βαρύτητας στοιχεία που κάποια από τα κατονομαζόμενα πρόσωπα να κληθούν σε δεύτερο στάδιο ακόμη και ως ύποπτοι τέλεσης κακουργημάτων. 
 
Σύμφωνα με δικαστικές διαρροές, από τις μαρτυρικές καταθέσεις μέχρι τώρα δεν προκύπτει εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών, άφηνε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης ενδείξεων εμπλοκής αστυνομικών, επιχειρηματιών και ανθρώπων που συνδέονται με κυκλώματα της νύχτας. 
Πέραν των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στο στόχαστρο του κ. Βουρλιώτη βρίσκονται στελέχη της οργάνωσης, ενώ δεν αποκλείεται η εξέταση και άλλων «προστατευόμενων» μαρτύρων προκειμένου να αποκαλυφθεί πλήρως ο «σκληρός» πυρήνας. Παράλληλα, διερευνώνται σχέσεις της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες, νονούς της νύχτας, κυκλώματα εκβιαστών, αλλά και αστυνομικούς.

Οπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, ενδεχόμενα στοιχεία που θα προκύψουν από την άρση του τραπεζικού απορρήτου εμπλεκομένων αναμένεται να αποσαφηνίσουν πιθανολογούμενη εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως π.χ. εκβίαση ή ακόμα και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην οικονομική κατάσταση ηγετικών στελεχών, αλλά και μελών της οργάνωσης, καθώς μεταξύ άλλων ερευνώνται συμμετοχή τους σε κυκλώματα εκβίασης μικροπωλητών, δωροδοκίες, όπως και «ύποπτες» διαδρομές χρημάτων.

 
Πάντως, δεν αποκλείεται από την άρση του τραπεζικού απορρήτου να υπάρξουν και κάποια στοιχεία που αφορούν τα οικονομικά του κόμματος και τη χρηματοδότηση της οργάνωσης, αντικείμενο στο οποίο επί του παρόντος δεν έχει υπεισέλθει η έρευνα.