Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους σοβαρά στοιχεία για τουλάχιστον τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ στο μικροσκόπιο τίθενται και άλλοι δυο, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει ανά πάσα στιγμή άμεσες πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας εξετάζονται και οι τηλεφωνικές κλήσεις βουλευτών που έχουν γίνει με άλλα άτομα τοπικών οργανώσεων, καθώς αξιοποιούνται συνδυαστικά τα στοιχεία που δίνουν οι τηλεφωνικές εταιρείες (για τις ημερομηνίες, τον χρόνο και την ακριβή θέση των συνομιλητών) ύστερα από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, μαζί με καταγραφές «νόμιμων συνακροάσεων» που έχουν γίνει από ειδικές και μυστικές υπηρεσίες και οι οποίες φέρονται να έχουν ξεκινήσει πριν από το φονικό στο Κερατσίνι, με αφορμή λόγους εθνικής ασφάλειας.
 
Τα στοιχεία αυτά έχουν αντληθεί  από συνδυασμό ενεργειών, είτε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, είτε από τον υπερ-κοριό της ΕΥΠ είτε από μαρτυρικές καταθέσεις και φαίνεται να τοποθετούν υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε διαφορετικές ενέργειες που ερευνώνται από την εισαγγελία.

Σύμφωνα μάλιστα με νομικούς κύκλους, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά βρίσκονται στην ιεραρχία, δεν απαιτεί προηγούμενη άδεια της Βουλής για άρση της ασυλίας, αλλά αποτελεί επιτρεπόμενη προανακριτική ενέργεια (εφόσον δεν θίγει άμεσα το πρόσωπο του βουλευτή) προκειμένου να επιβεβαιωθούν στοιχεία της δικογραφίας.

 
Την ίδια στιγμή, σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, οι δικηγόροι της οικογένειας έσπευσαν στον Άρειο Πάγο (σχεδόν ταυτόχρονα με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που ήρθαν για να μηνύσουν το ΠΑΣΟΚ) και συναντήθηκαν τόσο με την εισαγγελέα του Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όσο και τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη. 
 
Οι δικηγόροι σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν προσχεδιασμένη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ υπαινίχθηκαν πως υπήρξαν παραλείψεις στο προανακριτικό στάδιο της υπόθεσης. 
 
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως και τρίτος μάρτυρας που κατέθεσε στην ανακρίτρια του Πειραιά αποκάλυψε την παρουσία και δεύτερου ατόμου, συνοδηγού στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακία. Το πρόσωπο αυτό δεν προκύπτει να έχει κληθεί από τις δικαστικές ή αστυνομικές αρχές μέχρι στιγμής, ενώ στο κάθισμα του συνοδηγού είχε βρεθεί συσκευή κινητού τηλεφώνου που κατά δήλωση του Ρουπακιά ανήκει σε γνωστό του από την τοπική οργάνωση Νίκαιας της Χρυσής Αυγής. 
 
Το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα εξωτερικό φρουρό των φυλακών Κορυδαλλού ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση της αστυνομικού που ήταν παρούσα στο φονικό στο Κερατσίνι, φέρεται να πλησίασε τους αστυνομικούς και να τους είπε «είμαι συνάδελφος, ηρέμησαν τα πράγματα, κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια αλλά τώρα έφυγαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». 
 
Μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης της αστυνομικού ο σωφρονιστικός υπάλληλος έστειλε αναφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι ήταν παρών στο επεισόδιο και προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα. 
 
Η αναφορά αυτή εστάλη στον αντιεισαγγελέα Βουρλιώτη. 

Με έναν απόστρατο των Ειδικών Δυνάμεων, τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και με ακόμα τρία άτομα μίλησε ο -κατά παραδοχήν του- δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, το επίμαχο διάστημα πριν και μετά την ώρα του μοιραίου περιστατικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής». Για τα συγκεκριμένα άτομα έχει δοθεί εντολή για άρση απορρήτου των πέντε αριθμών κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πριν ή μετά τον Ρουπακιά μίλησαν και με άλλα άτομα, ενδεχομένως γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

 
Την ίδια ώρα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν ψυχίατρο του ΨΝΑ να έδινε γνωμοδοτήσεις για άδειες οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής. 
 
Μάλιστα εντοπίστηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και έγγραφο του συγκεκριμένου γιατρού που πιστοποιούσε ασθένεια σε μέλος της Χρυσής Αυγής για να αναβάλει δίκη του. 
Συνελήφθη την Παρασκευή στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας ο υπεύθυνος τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.
 
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 38χρονου συλληφθέντα, στη Νέα Μανωλάδα, βρέθηκαν έξι φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 9mm, καθώς και 26 κάλυκες του ιδίου διαμετρήματος.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Μετατέθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ, η οποία είναι αρμόδια για τις έρευνες και συλλογή στοιχείων σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία αλλά και τυχόν έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr o συγκεκριμένος αξιωματικός είναι στενός συγγενής του βουλευτή της Α' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου, σύμφωνα με πληροφορίες. Το ερώτημα είναι πως η ΕΥΠ δεν γνώριζε ότι ο άνθρωπος που έκανε τις έρευνες για την Χρυσή Αυγή είναι στενός συγγενής βουλευτή του κόμματος που ερευνάται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει παραιτηθεί και ένας ακόμη αξιωματικός της ΕΛΑΣ στη υποδιεύθυνση εσωτερικών λειτουργιών της Ασφάλειας, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν στο τμήμα ασφάλειας της ΕΥΠ. ο ίδιος επικαλείται προσωπικούς λόγους, οι οποίοι τον ώθησαν σε παραίτηση.

Στις μαρτυρικές καταθέσεις συνεισέφερε χθες ο εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ που έκανε καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, επιθέσεις, αλλά και εκβιάσεις μεταφέροντας και καταγγελίες ομοεθνών του για συμμετοχή και αστυνομικών που φέρονται να πήραν χρηματικά ποσά από Πακιστανούς, που αφού προσπάθησαν να τους καταγγείλουν, δέχθηκαν απειλές κατά της ακεραιότητάς τους.

Με βάση άλλες καταθέσεις φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του ιδίου προσώπου μέλους της Χρυσής Αυγής στις επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και κατά Αιγυπτίων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα.

Παράλληλα δόθηκαν στοιχεία άλλης δικογραφίας για επίθεση σε βάρος αλλοδαπών στα Πετράλωνα το 2008, όπου υπάρχουν και ομολογίες δύο μελών της Χρυσής Αυγής που εξηγείται ο τρόπος δράσης τους. Η σχετική υπόθεση μετά την απόδοση βαρύτερων κατηγοριών, παραπέμφθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
 
 
Πλέον οι αρχές φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για σχέσεις επιχειρηματιών, αστυνομικών, αλλά και «ανθρώπων της νύχτας» με τη Χρυσή Αυγή. Με την άρση του τραπεζικού απορρήτου θα ανοίξουν λογαριασμοί στελεχών της οργάνωσης, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ροή χρήματος προς τη Χρυσή Αυγή και από ποιους.
«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής»
 
Αυτό προκύπτει από το πόρισμα έρευνας που διετάχθη την περασμένη Κυριακή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, η οποία διενεργήθη από τα Γενικά Επιτελεία των Κλαδών, και το οποίο παρέλαβε απόψε από τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.
 
Για τα αποτελέσματα της έρευνας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.