Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλ. Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της  καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μόνο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος. 

(Έπιασαν 36 και θα αφήσουν ελεύθερους τους 48. «Κλεμμένο» από τον Λάκη Μπέλλο, @pamelouketo)

«Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν. Kαι από τον τάφο μας θα σηκωθούμε να το ξέρετε», φώναζε ο Μίχος, λίγο μετά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια.
«Θα σας ξεφτιλίσουμε όλους. Σιχαμένοι, ανθρωπάκια του Μπόμπολα. Ξεφτίλες. Δούλοι είσαστε όλοι. Δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια», φώναξαν σε άλλο σημείο Μίχος και Παναγιώταρος.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το ότι με το που αφέθηκαν ελεύθεροι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν τις κλωτσιές εναντίον δημοσιογράφων:

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε ότι «η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται», συμπληρώνοντας ότι «το γεγονός ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τελεστεί κακουργηματικές πράξεις». «Υπάρχουν διώξεις και κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», σημείωσε.

Μαραθώνιες απολογίες

Οι απολογίες των συλληφθέντων βουλευτών ήταν μαραθώνιες καθώς ενώ η πρώτη απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ξεκίνησε στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης είχε ολοκληρωθεί μόνο η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου. Ακολούθησε η απολογία του Γιάννη Λαγού. Η απολογία Κασιδιάρη ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7 ολόκληρες ώρες, 

Τι φέρεται να υποστήριξε ο Κασιδιάρης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως “εκπαιδευτή δολοφόνων”, από πρόσωπα – μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι' αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του. Επίσης, φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη. Μάλιστα ο Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παναγιώταρος: Δεν γνωρίζω τον Ρουπακιά

Σειρά πήρε ο Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ενώ χαρακτήρισε το κατηγορητήριο αστείο και ότι κατηγορείται από ψευδομάρτυρες με κατασκευασμένα στοιχεία, αναφέροντας ότι οι δικογραφίες στηρίζονται σε τυχαία γεγονότα ενώ οι μαρτυρίες αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Επίσης, αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, και πως τον έχει δει μόνο σε φωτογραφίες, ενώ φέρεται να κατέθεσε ότι το τηλεφώνημα που έλαβε από τον Γιάννη Λαγό ήταν ένα συνηθισμένο τηλεφώνημα που γίνεται σε τακτικές ώρες με τον συνάδελφό του. O ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως «δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα στις συγκεντρώσεις μας. Έρχονται κάποιοι με σβάστικες στις μπλούζες και άλλοι με τον Τσε Γκεβάρα». Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

Τι είπε ο Λαγός

Στις 3:30 τα ξημερώματα ξεκίνησε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός, η οποία τελείωσε γύρω στις 7 το πρωί. Ο Λαγός που σύμφωνα με φάκελο της ΕΥΠ έχει πλούσιο ποινικό μητρώο που περιλαμβάνει μαστροπία, προστασία, παράνομη οπλοκατοχή κ.ά., φαίνεται να είπε πως “είμαστε Ελληνες εθνικιστές και οχι ναζί. Μας ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδας. Για το καταστατικό που υπάρχει στο κατηγορητήριο είπε ότι «ουδέποτε ίσχυε και δεν το αναγνωρίζουμε».

Στον ανακριτή σήμερα ο Μιχαλολιάκος

Το απόγευμα θα οδηγεί στην Ευελπίδων ο Νίκος Μιχαλολιάκος προκειμένου να απολογηθεί και αύριο ο Χρήστος Παππάς.