Η Φραγκισκα Μεγαλούδη είναι διδάκτορας της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι και πρώην Λέκτορας στο τμήμα Πολιτιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας. Το 2011 εγκαταστάθηκε στην Ουγκάντα όπου και εργάστηκε ως σύμβουλος εκπαίδευσης, ακτιβισμού και επικοινωνιών για μια ελβετική μη κυβερνητική οργάνωση, ενω παράλληλα ασχολήθηκε με το άνθρωπιστικό ρεπορταζ ερευνώντας την ενδοικογενειακή και τη σεξουαλική βία στην ανατολική Αφρική, την επανένταξη των πρωην μαχητών του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου στη Βόρεια Ουγκάντα, την πολιτική και ανθρωπιστική κατάσταση των νομαδικών φυλών της Καραμότζα. Το 2012 εργάστηκε για το γραφείο ανθρωπιστικών αναλύσεων των Ηνωμένων Εθνών στην Μπανγκοκ της Ταϊλάνδης όπου και κάλυπτε τις ανθρωπιστικές κρίσεις στη νοτιοανατολική Ασία. Έχει εκτεταμένα γράψει για την οικονομική βοήθεια στο Μπαγκλαντες, τη Μυανμαρ και το εμπόριο οπίου, τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας στο Λάος ενώ έχει δημοσιεύσει αναλύσεις για τον υποσιτισμό στην Ασία, το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη και στο Μπαγκλαντες, τις διώξεις των νομαδικών φυλών στην Μυανμαρ κλπ. Απο τον Ιανουάριο του 2013 βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα.
 
Συνεργάζεται με την Huffington Post UK όπου και δημοσίευσε μια σειρά από θεματικές ενότητες για την Ελλάδα της κρίσης (η Χρυσή Αυγή και οι επιθέσεις στην ελληνική ομοφυλοφυλική κοινόητητα, η εξάπλωση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, η αστυνομική βία, η εκμετάλλευση των ξένων εργατών στην Κρήτη) ενω αρθρογραφεί και στο Spiegel Online.
 
Στην Ελλάδα εκτός απο το The Press Project, έχει συνεργαστεί με την έντυπη έκδοση της Ελευθεροτυπίας και παλαιότερα με το TVXS και το Insider.