Τις προηγούμενες ημέρες, πολλά ΜΜΕ μετέφραζαν την από Αμερικής (και λογοκριμένη και επιλεκτικώς διοχετευθείσα στην Ελλάδα) ρήση του Α. Σαμαρα «ώρα να ασχοληθούμε και με το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ» ως επικείμενη πολιτική επίθεση κατά της Αριστεράς συνολικά, ενώ ορισμένα έκαναν λόγο και για πιο «σκληρές» καταστάσεις, επιμένοντας ότι το Μαξίμου ψάχνει να «δέσει» τμήμα της με «έκνομες» ενέργειες.
 
Αίσθηση προκαλεί το σημερινό κύριο θέμα της «Αυγής» που αναφέρει ότι «στήνεται προβοκάτσια».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το σχέδιο, το οποίο επεξεργάστηκε μικρή ομάδα “σκληρών” του Μαξίμου, καλύπτεται “νομικά” από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συγκεκριμενοποιήθηκε ως προς τον ρόλο καθενός σε στενή συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης».
 
Τι προβλέπει:
 
«* Τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με την τοξική προπαγάνδα κατά της “αριστερής βίας”, την οποία έχει υιοθετήσει πλήρως ο πρωθυπουργός και διακινούν πρωτίστως οι άνθρωποί του. Το γεγονός ότι η σχετική θεωρία δεν περνάει στην κοινή γνώμη, αντί να αποθαρρύνει τους εμπνευστές της, τους ωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε ακόμα μεγαλύτερες ακρότητες και σε προσπάθεια να “αποδείξουν” την ισχύ της αξιοποιώντας κάθε νομιμοφανές ή παράνομο μέσο.
 
* Τη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφής βία.
 
* Την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την “αντιεγκληματική” νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά».
 
Το δημοσίευμα συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη φράση του Σαμαρά δεν ήταν τυχαία, και επικαλούμενο μετριοπαθείς κύκλους εντός Ν.Δ., τη μεταφράζει ως έγκριση να «τεθούν σε κίνηση μηχανισμοί και δυνάμεις που εν ονόματι της αποσταθεροποίησης της αντιπολίτευσης απειλούν με γενικότερη αποσταθεροποίηση, η οποία μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες για τη χώρα». 
 
Συμπληρώνει δε ότι στελέχη της εναπομείνασας καραμνλικής πτέρυγας (Αβραμόπουλος, Παυλόπουλος, Αντώναρος), αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους έχοντας εις γνώσιν ακριβώς αυτόν τον σχεδιασμό του Μαξίμου.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση της σημερινής «Αυγής».