Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Το ThePressProject μπορεί να μην είναι σήμερα ο κεντρικός πυλώνας ενημέρωσης, ωστόσο το ένα εκατομμύριο επισκέπτες το μήνα (απόλυτα μοναδικές IP) μάς κάνει να νιώθουμε ότι προσθέσαμε μια διαφορετική φωνή και μια νέα δημοσιογραφική οπτική στον ωκεανό της πολυπληροφόρησης. 
 
Ο στόχος μας παραμένει ίδιος από την πρώτη ημέρα: Να αρθρώσουμε έναν πλουραλιστικό και κυρίως διαφορετικό λόγο, να παραθέσουμε άλλες οπτικές, να δώσουμε φωνή σε αποκλεισμένα μέρη της κοινωνίας, να μιλήσουμε την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνεται ένας δημοσιογράφος. Όχι ένας αλήτης-ρουφιάνος-δημοσιογράφος. Δεν είμαστε τέτοιοι. 
 
Μόνο που τώρα που μεγαλώσαμε κάπως, στους στόχους μας προστέθηκε άλλος ένας: Να επηρεάσουμε την πολιτική και τη δημοσιογραφική ατζέντα, που μέχρι τώρα προσδιορίζεται από τους μηχανισμούς της εξουσίας και των κομμάτων και από τα κατεστημένα ΜΜΕ. Κι αν είναι δυνατόν όχι απλώς να την επηρεάσουμε, αλλά να την αλλάξουμε.
 
Η φωνή μας όμως γίνεται πιο δυνατή όταν συνδέεται με το εξωτερικό. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος μαζεύτηκαν την επόμενη ημέρα που οι τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν το πανό των Ισπανών «Ξυπνήστε Έλληνες»; Πώς θα δημιουργηθούν τα κανάλια επικοινωνίας με τους ανθρώπους των άλλων χωρών που περνάνε (ή θα περάσουν) τα ίδια μ’ εμάς; Πώς θα ενημερωθούν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι για την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας;
 
Μέχρι σήμερα, το ρόλο αυτό είχαν αναλάβει πάλι τα καθιερωμένα ΜΜΕ, συνήθως με φτωχές και ανούσιες αγγλικές εκδόσεις. Υπήρξαν βέβαια εξαιρετικές προσπάθειες από αυτόνομες ομάδες οι οποίες συνέβαλαν τα μέγιστα στον πανευρωπαϊκό διάλογο που -ας μην κρυβόμαστε- έχει ήδη ξεκινήσει. 
 
Στο ThePressProject, σε συνεργασία με τους Reporters United, θελήσαμε να σπάσουμε το λεγόμενο Language Barrier, τη διαφορετική μας γλώσσα δηλαδή, και να δημιουργήσουμε μια πλήρη διεθνή έκδοση. Μια έκδοση που βασίζεται και στο περιεχόμενο της ελληνικής, αλλά κυρίως γράφεται για τον υπόλοιπο κόσμο, προσφέρει ενημέρωση ζωντανά από την Αθήνα εμπλουτισμένη με πρωτογενές ρεπορτάζ, έρευνες και αφιερώματα ειδικά γραμμένα για όσους δεν μιλούν τη γλώσσα μας αλλά θέλουν να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει εδώ.
 
Το ThePressProject Internantional είναι όμως κάτι παραπάνω. Το επόμενο διάστημα  θα ανακοινωθούν διεθνείς συνεργασίες που θα πλουτίσουν όχι μόνο τη διεθνή έκδοση, αλλά και το διεθνές σκέλος του TPP.
 
Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, χρηματοδοτώντας στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας ένα διαφορετικό ΜΜΕ που στηρίζεται στους αναγνώστες του και γράφεται αποκλειστικά γι’ αυτούς, χωρίς συμφέροντα, χωρίς παιχνίδια με την εξουσία, χωρίς τις άγκυρες των παραδοσιακών μέσων.