Σε διαμαρτυρία με αποχή από το φαγητό προχώρησαν τις τελευταίες δύο ημέρες περισσότεροι από 400 μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο της Κομοτηνής και δεν τους παρέχονται βασικά είδη υγιεινής. Τρεις εξ αυτών έραψαν τα στόματά τους και ζητούν την ελευθερία τους.
 
Ο Ράτζα κατάγγειλε στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ότι η κινητοποίηση άρχισε όταν σταμάτησαν να τους δίνουν είδη υγιεινής για την καθαριότητα τους. Εδώ και πολλές μέρες δεν παρέχονται ξυραφάκια, ενώ το φαγητό «δεν τρώγεται με τίποτα», λένε.
 
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο Χάν Μονταζίρ, ο Μοχάμεντ Νεϊκ και ο Σάχετ Αλί μετά τη διακοπή της αποχής από το φαγητό των κρατουμένων, κάτω από ένα κλίμα τρομοκρατίας των αστυνομικών, προχώρησαν σε απεργία πείνας και ράψιμο του στόματός τους.
 
Με πρωτοβουλία αντιρατσιστικών κινήσεων στη Θεσσαλονίκη και της ΚΕΕΡΦΑ προγραμματίζονται δράσεις στη περιοχή «με αίτημα να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Παράλληλα, προγραμματίζεται κινητοποίηση στις 15 Δεκεμβρίου.