Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ οδηγήθηκαν στις ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι στις 8.  

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Εναντίον όσων αλληλέγγυων έχουν συγκεντρωθεί κοντά στο Ραδιομέγαρο η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτήριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.


(με πληροφορίες από το naftemporiki.gr)

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την είσοδο στο ραδιομέγαρο και των εκπροσώπων των ενώσεων Τύπου. 
 
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ενώσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή παράδοση – παραλαβή του τεχνικού και άλλου εξοπλισμού του ραδιομεγάρου.
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης κατήγγειλε την επέμβαση και ζήτησε να επιτραπεί από τον εισαγγελέα να μπουν εκπρόσωποι των σωματείων στους χώρους του ραδιομεγάρου, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν φθορές στα μηχανήματα.

Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ κήρυξαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις από τις 3 μ.μ. της Πέμπτης, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον Τύπο να μπορέσουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο, στις 4 μ.μ. 

 
Επί τόπου συγκεντρώνονται απολυμένοι της ΕΡΤ και πολίτες που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.
 
Επί τόπου βρίσκεται και ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών ο γραμματέας Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Νάντια Βαλαβάνη) και του ΚΚΕ, που καταγγέλλει την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ ως νέο δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν τις ταυτότητές τους στις αστυνομικές δυνάμεις και ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν τους το επιτρέπει.