Το σημερινό Δελτίο Ειδήσεων πραγματοποιείται με τα μέσα των εργαζομένων της ΕΡΤ και χωρίς την βοήθεια του TPP
 
Εντωμεταξύ, οι  πρόεδροι των δημοσιογραφικών ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ έχουν συνάντηση στα Προπύλαια. Κάλεσαν μάλιστα δημοσιογράφους και αλληλέγγυους έξω από το υπό αστυνομική κατάληψη κτήριο στην Αγία Παρασκευή και έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3, καθώς και των άλλων πόλεων της περιφέρειας, στα κτήρια των δημόσιων ραδιοφωνικών σταθμών. 

Οι κινητοποιήσεις έξω από το Ραδιομέγαρο ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν άντρες των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο κτήριο για να το εκκενώσουν.
 
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο όπου παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ. Το δελτίο των 9 μεταδόθηκε ζωντανά, με αυτοσχέδιο στούντιο έξω από το Ραδιομέγαρο.

 

Βάρβαρη επέμβαση
 

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις του Τύπου χαρακτηρίζουν την επέμβαση της αστυνομίας βάρβαρη και αντιδημοκρατική.

Μήνυμα  συμπαράστασης έστειλε και η  Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με τον πρόεδρό της, Τζιμ Μπουμέλα, να εκφράζει το θυμό της ΔΟΔ. Παράλληλα ζητεί «από τις ελληνικές Αρχές να εγκαταλείψουν άμεσα το κτήριο και να επιστρέψουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ στους δημοσιογράφους».
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Μόγκενς Μπλίχερ Μπζέρεγκαρντ, δήλωσε την Πέμπτη για την αστυνομική εισβολή και τα επεισόδια ότι «οι δημοσιογράφοι και τα συνδικάτα αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες, το οποίο είναι απαράδεκτο γεγονός» και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να βρίσκονται λύσεις όταν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο».

 

Διεθνής αλληλεγγύη
 

Εντωμεταξύ, από την ΠΟΕΣΥ έγινε γνωστό ότι στις 11 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο, στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNI Global, που απαριθμεί 23 εκατ. μέλη, βραβεύονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «για την απαράμιλλη αγωνιστικότητά τους απέναντι στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης, για το επιχειρούμενο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ».