Σύμφωνα με τις καταγγελίες η ΓΑΔΑ προχώρησε σε αυτή την κίνηση όταν πληροφορήθηκε ότι ήδη στον χώρο του ΕΜΠ είχε μεταφερθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη μετάδοση διαδικτυακού ραδιοφωνικού σήματος. Επιπλέον, φαίνεται ότι η Σύγκλητος ενημέρωσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για την εξέλιξη και πως οι τελευταίοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν προκειμένου να μην δημιουργηθεί ζήτημα με τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνει απόλυτα τις παραπάνω πληροφορίες. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, από όσα μαθαίνουμε από τους πλέον αρμόδιους της συντονιστικής των εργαζομένων της ΕΡΤ, η Σύγκλητος όντως ενημέρωσε σχετικά και ο εξοπλισμός βρισκόταν ήδη στο ΕΜΠ προς εγκατάσταση. Ακόμη, επιβεβαιώνεται ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τη μετάδοση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από την ΕΤ3 και να αναβάλλουν την ενεργοποίηση του ραδιοφωνικού προγράμματος.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες μας προξένησε έκπληξη η πληροφορία που διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ότι η Πρυτανεία διαψεύδει την είδηση. Δυστυχώς αυτή την ώρα δεν καταφέραμε να βρούμε κάποιον να μας εξηγήσει με λεπτομέρειες τι συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση, ο συμβολισμός της μετάδοσης των εργαζομένων της ΕΡΤ από το Πολυτεχνείο θα ήταν τεράστιος και είναι πραγματικά κρίμα που απ' ότι φαίνεται κανένα από τα δύο μέρη δεν πίεσε για να γίνει πραγματικότητα.

Την ώρα που η Παιδεία πλήττεται τόσο έντονα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων βρίσκονται σε συνεχή αγώνα, το μήνυμα θα ήταν εκκωφαντικό. Από νομικής άποψης μάλιστα, η μετάδοση διαδικτυακού ραδιοφωνικού σήματος των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ χωρίς την χρήση κατατεθειμένων σημάτων είναι απόλυτα νόμιμη και δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την επέμβαση της Αστυνομίας.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου πριν από 40 χρόνια ήταν «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Με την παιδεία να βάλλεται από τις κυβερνητικές επιλογές και την ελευθερία να πληγώνεται μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο μένει μόνο το «ψωμί» που βρίσκεται ακόμα διαθέσιμο, αν και αυτό ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι είναι εύκολο για τους 1,5 εκατομμύρια άνεργους.
 
Υ.Γ. Αν απλά υπήρξε παρεξήγηση από την Πρυτανεία περιμένουμε άμεσα ανοιχτό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ. Χρόνος υπάρχει.