Η εφημερίδα αναφέρει ωστόσο πως το μήνυμα που έχει εκ των προτέρων δώσει η Άνγκελα Μέρκελ είναι σαφές, σημειώνοντας πως ναι μεν έχουν συντελεστεί αλλαγές, αλλά «αυτό δεν σημαίνει πως έχουν γίνει όλα».

Η συνάντηση βρίσκεται την Παρασκευή ψηλά στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών ΜΜΕ, καθώς η συγκυρία των δύσκολων διαβουλεύσεων με την τρόικα την καθιστά το επίκεντρο του ενδιάφεροντος γύρω από το ελληνικό ζήτημα.

Στο δημοσίευμά της την Παρασκευή, η SZ αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει στην Άνκελα Μέρκελ τα μέτρα που έχει περάσει η Αθήυνα και θα θέσει το ζήτημα ελάφρυνσης του βάρους του ελληνικού χρέους.

«Η Αθήνα ελπίζει σε χαμηλότερα επιτόκια ή σε μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής» γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη δικές της πληροφορίες, υπενθυμίζοντας πως στο τέλος Σεπτεμβρίου το ελληνικό χρέος βρισκόταν στα 321,8 δισ. ευρώ ή 169% του ΑΕΠ (πέρυσι, ήταν στα 303,5 δισ. ευρώ).

Στο συνέδριο στο οποίο πρόκειται να μιλήσει ο έλληνας πρωθυπουργός, η καγκελάριος είχε αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα και στο ελληνικό ζήτημα. Η Μέρκελ είχε χρησιμοποιήσει επαινετικά λόγια για την Αθήνα, μιλώντας για σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις άξιες σεβασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πολλοί δεν περίμεναν ότι η Ελλάδα θα πετύχαινε πρωτογενές πλεόνασμα».

Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν γίνει όλα». Σε αυτό βλέπει η SZ νέο σαφές σημάδι πως το Βερολίνο δεν είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

(Απόδοση στα Ελληνικά: in.gr)