Όπως τόνισε, «το μόνο ανοιχτό θέμα έχει να κάνει με τη μελλοντική διαχείριση του χρέους. Αν δηλαδή, το χρέος που επικρέμεται, ακόμη και μετά τις μειώσεις που έγιναν, είναι πολύ μεγάλο ή είναι διαχειρίσιμο μέσα από χρηστές πολιτικές ή θα διαπιστώσουμε ότι – ακόμη κι αν η Ελλάδα τα καταφέρει – είναι τόσο μεγάλο που θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά την πιθανότητα μείωσής του. Και μάλιστα, για πρώτη φορά, ενδεχομένως θα πρέπει να είναι κούρεμα και στο ιδιωτικό και στο επίσημο κομμάτι. Αυτή είναι μια πολύπλοκή συζήτηση.
 
Εμπλέκονται θεσμοί, εμπλέκονται χώρες, εμπλέκονται χρονοδιαγράμματα, εκλογές, αλλά είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή, ακριβώς για να απαντηθεί η ερώτηση που μου κάνατε μόλις».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη χρονική στιγμή που πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση τόνισε πως «η πρότασή μας είναι, όσο πιο σύντομα, τόσο καλύτερα. Μπορεί να υπάρχουν πρακτικά ζητήματα, μπορεί να χρειάζονται προετοιμασίες, όσο καλύτερες τόσο καλύτερο πιθανόν θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά εμείς θα συστήναμε ότι αυτό πρέπει να προσδιοριστεί, το συντομότερο δυνατόν».