Αναδημοσίευση από το alterthess.gr

Αυτήν την στιγμή περίπου δέκα άνδρες της αστυνομίας ήρθαν ξανά στον χώρο της διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Αριστοτέλους που διοργανώνει η Επιτροπή κατοίκων Κέντρου στην Αριστοτέλους,απειλώντας ότι θα προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων.

Η αστυνομία δηλώνει ότι δεν υπάρχει άδεια χρήσης του χώρου ενώ παράλληλα επικαλείται τις καταγγελίες μελών του Επιμελητηρίου. Η επιτροπή κατοίκων κέντρου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους καταγγέλλοντες προκειμένου η αστυνομία να μην προχωρήσει στην επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες τα μέλη του επιμελητηρίου δεν δέχονται το αίτημα των κατοίκων να λειτουργήσει έστω για σήμερα η λαϊκή χωρίς μεσάζοντες και να προχωρήσουν σε περαιτέρω διαβούλευση τις επόμενες μέρες.

Η απειλή είναι “ή τα μαζεύετε και φεύγετε ή θα προχωρήσουμε στην επιβολή προστίμων” Η επιτροπή κατοίκων κέντρου πραγματοποιεί μικρή συνέλευση προκειμένου να παρθεί απόφαση. 

 
Να σημειωθεί ότι το πρωί οι αστυνομικοί έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στην αγορά  προσπαθώντας να σταματήσουν την διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.  
 
Όπως τονίζουν μέλη της επιτροπής  ενώ οι οι παραγωγοί έστηναν τους πάγκους τους η αστυνομία ήρθε στο σημείο αναφέροντας καταγγελίες από το Επιμελητήριο απειλώντας παράλληλα ότι αν δεν σταματήσει η αγορά θα ξαναέρθει με εκπροσώπους των καταγγελόντων προκειμένου να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων.

Τα μέλη της επιτροπής καλούν τον κόσμο να στηρίξει την διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Στην αγορά χωρίς μεσάζοντες βρίσκονται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Θεοδωρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Τ. Μηταφίδης καθώς και πλήθος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.