Η έκταση του σκανδάλου φυσικά ανάγκασε όλα τα καθιερωμένα ΜΜΕ να έχουν πλήρες ρεπορτάζ αν και μερικά άργησαν κάπως να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα. Όλα; Όχι όλα, υπάρχει ένα site ενημερωτικού ΜΜΕ που σαν άλλο γαλατικό χωριό πρέπει να ψάξεις βαθειά στο αρχείο των ειδήσεων για να βρεις οποιαδήποτε πληροφορία: Το AlphaTV.gr, ιδιοκτησίας του κυρίου Κοντομηνά.

Μεγάλες διαφορές βρήκαμε όχι μόνο στον χρόνο (π.χ. ΤΑ ΝΕΑ έκαναν ότι μπορούσαν για να το αποφύγουν) αλλά και στην ονοματολογία. Π.χ. στη Ναυτεμπορική δεν καταφέρναμε να βρούμε τα ονόματα μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ στα υπόλοιπα site βρήκαμε μεγάλη ποικιλία. 7 ονόματα ενταλμάτων βρήκαμε στο ΒΗΜΑ, 3 στα ΝΕΑ (και ας μοιράζονται το ίδιο newsroom), 5 στον Real, 3 (+2) στο Πρώτο Θέμα.

Συγκινητική προσπάθεια κάνει το SKAI.gr που παρόλο που προσφέρει ως 3ο και 4ο θέμα το ρεπορτάζ, οι τίτλοι των θεμάτων είναι «Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο Δ. Κοντομηνάς» και «Α. Φιλιππίδης στο ΣΚΑΪ: Το ΤΤ είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια και τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια».

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της κάλυψης είναι η γαλαντομία και η διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν τα καθιερωμένα ΜΜΕ την υπόθεση, καθώς στα 14 από τα 16 site που επισκεφτήκαμε βρήκαμε μαζί με το ρεπορτάζ τις δηλώσεις των κατηγορούμενων. Μόνο το koutipandoras.gr δημοσίευσε σε ξεχωριστό άρθρο τις απαντήσεις των εμπλεκομένων και το efsyn.gr δεν τις δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι πέραν του AlphaTV.gr, το οποίο έχει θάψει κυριολεκτικά την είδηση, την λιγότερη προβολή θέλησαν να δώσουν οι οικονομικές ιστοσελίδες (της Ναυτεμπορικής και του Capital) που θεωρούν σημαντικότερο θέμα την άνοδο του χρηματιστηρίου και τις έρευνες για τον Χριστόδουλο Ξηρό, σε σχέση με το οικονομικό σκάνδαλο του ΤΤ. Φυσικά λόγω της φύσης τους αυτές οι σελίδες είχαν από καιρό διαφημίσεις των προϊόντων του ταμιευτηρίου.

Το γενικό συμπέρασμα της «ακτινογραφίας» που θελήσαμε να πάρουμε σήμερα είναι ότι τα μεγάλα ΜΜΕ έχουν αναγκαστικά συρθεί στην υπόθεση του ΤΤ και παρουσιάζουν με πρωτοφανή απόσταση από τη δικαιοσύνη τα γεγονότα. Αξίζει μάλιστα να συγκρίνει κανείς και τα αντίστοιχα ρεπορτάζ για τις υποθέσεις Άκη και Καρούζου, όταν τα ίδια ΜΜΕ είχαν προκαταβάλει την ενοχή των εμπλεκομένων σε βαθμό που να απομένει μόνο ο ορισμός της χρονικής διάρκειας εγκλεισμού τους.

Με ένα πιο ουδέτερο τρόπο είχε καλυφθεί από τα ίδια ΜΜΕ και η προφυλάκιση του εφοπλιστή Ρέστη που εναντίων του εκκρεμούν σοβαρότατες διώξεις.

Η κάλυψη του σκανδάλου 

MME Ονόματα που αναφέρονται Αξιολόγηση στο πρωτοσέλιδο Δηλώσεις
koutipandoras.gr 5 Πρωτοσέλιδο Φιλλιπίδη
tovima.gr 7 3o θέμα Κοντομηνά
enet.gr 2 + 3 4ο θέμα Κοντομηνά
protothema.gr 3 + 2 Πρωτοσέλιδο Φιλλιπίδη, Κοντομηνά
efsyn.gr 3 + 3 5ο θέμα
tanea.gr 3 Πρωτοσέλιδο Φιλλιπίδη, Κοντομηνά
real.gr 5 2ο θέμα Φιλλιπίδη, Κοντομηνά
zougla.gr 7 Πρωτοσέλιδο Φιλλιπίδη, Κοντομηνά
alphatv.gr 6 Κοντομηνά
megatv.com 7 2ο θέμα Φιλλιπίδη, Κοντομηνά
antenna.gr 7 Πρωτοσέλιδο Φιλλιπίδη, Κοντομηνά
star.gr 7 Πρωτοσέλιδο Φιλλιπίδη, Κοντομηνά
skai.gr 5 3ο θέμα Φιλλιπίδη, Κοντομηνά
capital.gr 7 5ο θέμα Φιλλιπίδη, Κοντομηνά
naftemporiki.gr 3 3ο θέμα Φιλλιπίδη, Κοντομηνά