Όλα ξεκίνησαν από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη φάρσα, αν κρίνει κανείς πόσα θρησκευτικά blogs, sites ακόμη και εφημερίδες δημοσίευσαν την ψεύτικη είδηση που επινόησε ο «Γέροντας Παστίτσιος».

Η φάρσα αφορούσε ένα υποτιθέμενο θαύμα του Γέροντα Παΐσιου στις Σέρρες 

Συγκεκριμένα, η ιστορία είχε ως εξής:

Ένας 18χρονος χρήστης ναρκωτικών, μετά από ατύχημα με το μηχανάκι, έπαθε διάσειση και αφού έπεσε σε κώμα οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Η μητέρα όμως του 18χρονου μετέβη στον τάφο του γέροντος Παϊσίου, όπου προσκύνησε και πήρε λίγο χώμα, το οποίο αφού το μετέτρεψε σε φυλαχτό το έκρυψε κάτω από το μαξιλάρι του γιου της. .Το βράδυ είδε στον ύπνο της τον γέροντα να της λέει ότι ο γιος της θα γίνει καλά. Όπερ και εγένετο, με τον 18χρονο να σηκώνεται από το κρεβάτι και το μαξιλάρι του να έχει μία έντονη ευωδία.

Όπως ανέφερε στο e-mail που έστειλε ο «Παστίτσιος» σε διάφορα sites και blogs, το κείμενο της είδησης ήταν μια προδημοσίευση κειμένου που θα δημοσιευόταν στο ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ, αλλά λόγω της βαρύτητας του θαύματος κρίθηκε σωστό να μαθευτεί νωρίτερα και από άλλα μέσα.  

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τη  δημοσιεύσουν με αποτέλεσμα τελικά να «την πατήσουν».

Όταν ο Φ. Λοΐζος αποκάλυψε πως ο ίδιος είχε επινοήσει το «θαύμα», ξεκίνησε μια απερίγραπτη επίθεση εις βάρος του, με αποκορύφωμα τη σημερινή καταδιστική απόφαση, που ήρθε έπειτα απο καταγγελίες της Χρυσής Αυγής.

Αντί σχολίου, παραθέτουμε μόνο κάποια από τα tweets που ακολούθησαν, μετά τη δημοσιοποίηση της καταδίκης του «Παστίτσιου»:


(πληροφορίες: Κουτί Πανδώρας)