Σκίτσο του Κώστα Εφήμερου


Ο Κώστας Σακκάς που κρατείτο για 3 χρόνια χωρίς δίκη στις φυλακές είχε αποφυλακιστεί μετά από εξοντωτική απεργία πείνας ενώ την επόμενη της απόδρασης Ξηρού είχε συλληφθεί εκ νέου για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του. Ο Σακκάς είχε οδηγηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και είχε αθωωθεί για την παραβίαση αφού όπως διαπίστωσε το δικαστήριο είχε απλά κοιμηθεί ένα βράδυ στο σπίτι φίλης του. Ο εισαγγελέας είχε πρωτοτυπήσει ασκώντας έφεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Τώρα όμως ο Σακκάς συλλαμβάνεται και πάλι με την κατηγορία ότι βρέθηκαν αποτυπώματά του σε γιάφκα των Πυρήνων της Φωτιάς στο Χαλάνδρι. Θυμίζουμε ότι η αντιτρομοκρατική είχε κάνει «φύλο και φτερό» (σύμφωνα με τις δικές της δηλώσεις) το συγκεκριμένο διαμέρισμα τον Φεβρουάριο του 2013 ενώ ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί το 2010 και άρα τα αποτυπώματά του βρίσκονταν στο αρχείο της αστυνομίας ήδη 3 χρόνια πριν.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως από αυτή την μεθοδική και εξονυχιστική έρευνα (πάλι σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις) τους είχαν διαφύγει τα αποτυπώματα του Κώστα Σακκά για πάνω από 11 μήνες. Έχουμε ακούσει για την ελληνική γραφειοκρατία αλλά αυτή τη φορά η αστυνομία ξεπέρασε κάθε ρεκόρ ανακαλύπτοντας νέα στοιχεία από δύο υποθέσεις που υποτίθεται ότι έχουν κλείσει για την αστυνομία και βρίσκονται στο στάδιο της δικαιοσύνης.

Φαίνεται ότι ο Κώστας Σακκάς έχει πολύ δυσανάγνωστα αποτυπώματα…