Από την πλευρά του, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου, αντέτεινε ότι το αναπτυξιακό μοντέλο που εφαρμόζεται σήμερα, «είναι αυτό που ανακοινώθηκε πριν ένα χρόνο από την τρικομματική κυβέρνηση για την αξιοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας για τα επόμενα 20 χρόνια».
 
Παράλληλα, ο κ. Παπαγεωργίου απέρριψε τα επιχειρήματα ότι το Δημόσιο δεν θα μπορεί αν ασκεί κανένα έλεγχο στον ιδιώτη επενδυτή, αφού θα έχει το μειοψηφικό πακέτο του 34% των μετοχών, ανέφερε ότι ο διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ δεν έχει να κάνει με το Μνημόνιο αλλά με την εφαρμογή του τρίτου ενεργειακού πακέτου που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε ενώ τόνισε ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν έχουν να κάνουν με το δίκτυο υψηλής τάσης.
 
«Τα εμπορικά τιμολόγια έχουν ήδη απελευθερωθεί και αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ έχει δικαίωμα ανά εξάμηνο να πηγαίνει στη ΡΑΕ και να ζητάει αυξήσεις ανεξάρτητα αν δεν το έκανε το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε. Επίσης, ο κ. Παπαγεωργίου αντέκρουσε και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ ενώ διευκρίνισε ότι η αποτίμηση που έκανε η Goldman Sachs ήταν χωρίς στοιχεία.

Διευκρινίσεις ζήτησαν οι βουλευτές της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης και Ευστάθιος Κωνσταντινίδης. Ο κ. Βολουδάκης τόνισε ότι χρειάζονται περαιτέρω αποσαφηνίσεις για το πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κατάχρηση από ιδιώτη επενδυτή, ενώ στο θέμα της αποτίμησης αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντινίδης.

 
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας έκανε λόγο για ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα και ζήτησε να αποσαφηνιστούν τα θέματα που αφορούν τη διαφάνεια, το πώς εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και πόσο παρεμβατικός και αποτελεσματικός θα είναι ο έλεγχος των δικτύων από τη ΡΑΕ.


Απαράδεκτη και σκανδαλώδης ιδιωτικοποίηση
 

Απαράδεκτη και σκανδαλώδη χαρακτήρισαν την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, οι ΑΝΕΛ, τόσο διά της εισηγήτριας Ραχήλ Μακρή, όσο και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ξεπουλάει τον ενεργειακό τομέα της χώρας.
 
Αντίθετη στην πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, δήλωσε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνει ο έλεγχος και η κυριότητα των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό δημόσιο.
 
«Στόχος της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε., είναι να εξασφαλιστεί ακόμα φθηνότερη ενέργεια στους μονοπωλιακούς ομίλους», υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. 
 
Για «ξεπούλημα του τεράστιου ενεργειακού δικτύου της χώρας» μίλησε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.