Στην ελληνική πλευρά επιρρίπτει την καθυστέρηση της επιστροφής της τρόικας ο πρόεδρος του Eurogroup και ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα συνεχιστεί η αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα, υποστήριξε, σύμφωνα με το Bloomberg, με επιστολή του προς το κοινοβούλιο της Ολλανδίας.

 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο ίδιος ανέφερε ότι το Eurogroup θα συζητήσει τη νέα δόση προς την Ελλάδα με βάση την νέα έκθεση αξιολόγησης..
 

Στις Βρυξέλλες ο Γ. Στουρνάρας 

 
Στο τέλος του μήνα, μια δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, αναμένεται η τρόικα στην Αθήνα, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώνοντας ανάλογες δηλώσεις από κοινοτικές πηγές. 
 
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών αναχώρησε σήμερα για Βρυξέλλες.. προκειμένου να συμμετάσχει στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα μιλήσει αύριο 22/01/2014 στις 12:00 (τοπική ώρα). 
 
Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα), θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα απαντήσει σε ερωτήσεις Ευρωβουλευτών. 
 
Η Διάσκεψη – που πραγματοποιείται 20-22 Ιανουαρίου- διοργανώνεται από το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας. 
 
Η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.